38-årig sigtes for drab hvis han overlever


38-årig sigtes for drab hvis han overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem mennesker dræbt, da en 38-årig mand forsøgte at torpedere en bus med Hollands kongefamilie.

Det skulle ellers være en festdag i Holland. Dronningens Dag, hvor kongefamilien fejres, og der var lagt op til stor festivitas i byen Apeldoorm.

Men festlighederne blev med et ramt af tragedie og chok, da en 38-årig mand som lyn fra en klar himmel forstyrrede glæden torsdag ved middagstid. Han hamrede sin lille Suzuki Swift ind i menneskemængden og dræbte fem mennesker. 12 blev såret, fem af dem alvorligt.

Statsadvokat Ludo Goossens siger, at manden forsøgte at ramme den kongelige familie, der kørte i en åben bus. I bussen sad dronning Beatrix og flere andre af den kongelige familie, herunder kronprins Willem-Alexander og kronprinsesse Maxima. Tv-billeder viste, at kronprinsparret rejste sig fra sæderne og stirrede forfærdede ned på det voldsomme scenarie, hvor tilfældige tilskuere straks gik i gang med at yde førstehjælp til de tilskadekomne.

Den 38-årige mand havde nær ramt den kongelige bus. Hans bil missede kongebussen med blot 15 meter. Suzukien blev standset, da den ramte et monument, og den 38-årige måtte skæres fri af redningsfolk.

- Da han første gang havde kontakt med politiet på stedet, antydede manden, at hans handling var rettet mod den kongelige familie, oplyser Goossens.

Manden er indlagt med livsfarlige kvæstelser. Hvis han overlever, vil han blive sigtet for drab og for forsøg på angreb mod kongefamilien.

Manden er hollandsk statsborger, og hollandsk presse skriver, at han for nylig mistede sit arbejde som sikkerhedsvagt.

Politiet har foretaget en ransagning af den 38-årige gerningsmands bolig i et forsøg på at fastslå, hvad hans motiv var. Tilsyneladende har han ikke tidligere været på kant med loven og har heller ikke vist tegn på psykiske forstyrrelser.

Efter tragedien blev kongefamilien omgående kørt til det nærliggende slot Het Loo. I en tv-tale udtrykte en synligt chokeret dronning Beatrix senere sin sympati med ofrene og deres pårørende.

38-årig sigtes for drab hvis han overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce