31 mennesker dræbt af bilbombe i Syrien


31 mennesker dræbt af bilbombe i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lastbil fyldt med sprængstoffer blev bragt til sprængning af en selvmordsbomber i den syriske by Hama.

En selvmordsbomber sprængte en lastbil fyldt med sprængstoffer i luften ved et militært kontrolpunkt i byen Hama i den centrale del af Syrien. Mindst 31 mennesker blev dræbt ved eksplosionen, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- Mindst 31 mennesker, heriblandt regeringsstyrker, blev dræbt, da en mand detonerede en lastbil fyldt med sprængstoffer ved et kontrolpunkt i nærheden af et firma med landbrugsmaskiner på vejen, der forbinder Hama med Salamiyeh, siger Observatoriet.

Den britisk baserede overvågningsgruppe siger, at det er sandsynligt, at dødstallet vil stige. Der er snesevis af sårede, og nogle af dem er i en alvorligt kritisk tilstand, lyder det fra Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Nyheden om bombeeksplosionen kom samtidig med, at lederen af Den Arabiske Liga, Nabil al-Arabi, meddelte datoen for en ny international konference, der har til formål at afslutte den 31 måneder lange konflikt i Syrien.

- Det er besluttet, at Genève 2-konferencen skal holdes 23. november, og vi er ved at gøre klar til denne konference, sagde al-Arabi til journalister efter samtaler i Kairo med den særlige udsending for FN og Den Arabiske Liga, Lakhdar Brahimi.

Brahimi sagde dog, at den endelige fastsættelse af datoen skal bekræftes fra officielt hold. Han tilføjede, at han ville besøge Qatar og Tyrkiet, der er stålsatte støtter af oppositionen i Syrien, og Iran, der er en vigtig allieret af præsident Bashar al-Assads regime.

Den Syriske Nationalkoalition, en vigtig modstandsgruppe, skal mødes senere på måneden for at træffe en endelig beslutning om, hvorvidt man agter at deltage i konferencen i Genève eller ikke.

Styret i Damaskus vil sende en delegation ledet af udenrigsminister Walid al-Moallem.

31 mennesker dræbt af bilbombe i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce