30 mødre anholdes i Teheran


30 mødre anholdes i Teheran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 sørgende mødre er blevet anholdt under en demonstration i Teheran. Deres børn er forsvundet eller dræbt efter præsidentvalget i Iran sidste år.

Irans sikkerhedsstyrker har anholdt 30 såkaldt "sørgende mødre". Mødrene protesterede i en park i hovedstaden Teheran mod deres børns forsvinden eller død i kølvandet på det omstridte præsidentvalg i Iran i juni sidste år.

Oppositionshjemmesiden Kaleme.org citerer vidner for at sige, at kvinderne blev omringet lørdag i Laleh-parken.

- Der var omkring 70 mødre i parken, og sikkerhedsstyrkerne jagede dem. Flere af dem slap væk, men 30 blev anholdt og blev tvunget ind i politibiler, siger et vidne til hjemmesiden.

"De sørgende mødre" er en gruppe mødre, hvis børn enten er savnet, eller er blevet dræbt i forbindelse med de uroligheder, der brød ud i Iran, efter at Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, blev genvalgt ved et valg, som ifølge oppositionen var skæmmet af svindel.

Kvinderne samles hver lørdag eftermiddag i Laleh-parken for at protestere. Flere er også tidligere blevet anholdt i forbindelse med demonstrationerne.

Gruppen blev dannet, efter at den unge kvinde Neda Agha-Soltan blev skudt og dræbt under en af demonstrationerne.

En video, der viser den unge kvinde bløde ihjel, gik verden rundt og gjorde hende til et symbol for modstanden mod Ahmadinejads genvalg.

30 mødre anholdes i Teheran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce