30 dræbt af selvmordsbombe i Pakistan

15 dræbt af bombe mod optog i Pakistan
Foto: POLFOTO/AP

30 dræbt af selvmordsbombe i Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindst 30 er dræbt af en selvmordsbombe mod et shiitisk optog i Karachi, som er Pakistans økonomiske centrum. 63 meldes såret af bomben.

En selvmordsbombe mod et shiamuslimsk optog i den pakistanske storby Karachi har kostet mindst 30 mennesker livet.

Det siger de lokale myndigheder til det britiske nyhedsbureau Reuters. Desuden er snesevis sårede.

- Indtil videre er dødstallet nået op på 30 i forbindelse med selvmordsattentatet, og 63 andre er blevet såret, siger sundhedsministeren for den lokale Sindh-provins, Saghir Ahmed.

- Alle hospitaler i Karachi er erklæret i alarmberedskab og læger gør alt, der står i deres magt, for at redde de sårede. Situationen er grusom, siger han videre.

De pakistanske myndigheder har udstationeret 10.000 medlemmer af politiet og det halvmilitære politi for at afværge netop den slags angreb under den årlige shiitiske Ashura-ceremoni.

Øjenvidner siger, at gerningsmanden pludselig sprang ind i menneskemængden og udløste bomben. Der udbrød brand, som sendte tyk, sort røg op mod himlen og fik folk til at løbe i alle retninger.

Ashura-optoget i Karachi, Pakistans økonomiske centrum, er det største i Pakistan. Ceremonien gennemføres til minde om drabet på imam Hussein i det syvende århundrede.

Bombeangrebet blev foretaget, dagen efter at en selvmordsbombemand søndag sprængte sig selv i luften blandt flere hundrede shiitiske sørgende i den pakistansk kontrollerede del af den omstridte Kashmir-region. Mindst otte mennesker blev dræbt.

30 dræbt af selvmordsbombe i Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce