30 anholdt i Iran for spionage


30 anholdt i Iran for spionage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 personer anholdt i Iran for at have samarbejdet med den amerikanske efterretningstjeneste CIA.

Iran har anholdt 30 personer, der er mistænkt for at have spioneret til fordel for USA, oplyser statslige iranske medier.

Ifølge Irans statslige tv har landets efterretningsministerium afdækket og sprængt et netværk af formodede spioner.

De 30 personer, der er blevet anholdt, mistænkes for at have samarbejdet med den amerikanske efterretningstjeneste CIA.

- Som følge af det massive efterretnings- og kontraspionagearbejde foretaget af iranske efterretningsagenter, er et komplekst spionage- og sabotagenetværk med forbindelse til Amerikas spiontjeneste blevet afdækket og sprængt, hedder det i en erklæring fra ministeriet.

Ifølge det halvofficielle iranske nyhedsbureau Fars har de anholdte overdraget oplysninger til ansatte på amerikanske ambassader og konsulater i udlandet, heriblandt i Malaysia, Tyrkiet og De Forenede Arabiske Emirater.

Fars oplyser, at Iran har identificeret 42 amerikanske efterretningsagenter i lande, som disse, og at de pågældende i samarbejde med de 30 anholdte har indsamlet informationer om Irans atomprogram, rumforsvarsprogram og bioteknologiske forskning.

I Iran risikerer spionagedømte at blive dømt til døden.

USA har ikke haft diplomatiske forbindelse med Iran siden 1979. Forbindelserne blev kappet i forbindelse med den islamiske revolution i Iran, der førte til den amerikanskstøttede shahs fald.

30 anholdt i Iran for spionage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce