23 vil være præsident i Afghanistan


23 vil være præsident i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag var sidste frist for afghanere, der ville stille op til præsidentvalget. 23 er registreret.

23 kandidater er registret til at deltage i Afghanistans kommende præsidentvalg, oplyser den uafhængige valgkommission (IEC).

Søndag var sidste frist for afghanere, der ville stille op til præsidentvalget i april 2014, når den internationale styrke lukker ned i Afghanistan.

- Registreringsprocessen for kandidater til præsidentvalget sluttede officielt i dag, den 6. oktober. Det samlede antal personer, der er registreret, er 23, siger Noor Mohammad Noor, der er talsmand for IEC.

I løbet af søndagen lod hele 14 kandidater sig registrere i valgkommissionens hovedkvarter, der var tæt pakket med politi. Mange kandidater ankom i store konvojer med livvagter og tilhængere efter sig.

Blandt dem er præsident Hamid Karzais bror, Qayum Karzai, udenrigsminister Zalmai Rassoul og den vestligt orienterede intellektuelle Ashraf Ghani.

- Fred, stabilitet, god regeringsførelse og bekæmpelse af korruption er vores vigtigste mål, som også er håbet for vores folk, sagde Ghani ved søndagens tilmeldelse.

Rassoul lovede at arbejde for at beskytte de resultater, landet har opnået gennem de seneste ti år.

På listen, der kun indeholder mandlige kandidater, kan man også finde oppositionsleder og tidligere udenrigsminister Abdullah Abdullah, samt Abdul Rab Rassoul Sayyaf, en islamistisk leder med forbindelse til den afdøde al-Qaeda-leder Osama bin Laden.

Fire kvinder er registreret til at gå efter posten som vicepræsident.

Præsident Hamid Karzai, der kom til magten efter Taliban blev væltet i 2001 og som i 2014 træder ufrivilligt tilbage efter to valgperioder, har tidligere sagt, at han ikke vil godkende en eneste kandidat.

Det kommende præsidentvalg anses for at være afgørende for det krigshærgede lands fremtid.

23 vil være præsident i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce