200 nordkoreanske afhoppere til Sydkorea


200 nordkoreanske afhoppere til Sydkorea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SYDKOREA:Omkring 200 nordkoreanske flygtninge ankom i går med fly til en militærlufthavn i Sydkorea, sagde kilder i den sydkoreanske hovedstad Seoul.

Det er den hidtil største gruppe nordkoreanske afhoppere, der ankommer samlet til Sydkorea efter at være flygtet fra deres fattige hjemland, oplyste embedsmænd til det franske nyhedsbureau AFP.

Nordkoreanerne ankom fra et tredjeland, hvor de har haft midlertidigt asyl siden deres flugt fra Nordkorea, men af sikkerhedsårsager ville myndighederne ikke oplyse, hvilket land det drejede sig om.

Kilder i Vietnam har imidlertid fortalt til nyhedsbureauet Reuters, at en stor gruppe nordkoreanske flygtninge i de senere måneder har samlet sig i den sydvietnamesiske storby Ho Chih Minh City, det tidligere Saigon, efter at være kommet over grænsen fra Kina. De fleste nordkoreanske flygtninge kommer ud af landet via Kina.

I sidste uge sagde regeringskilder til det sydkoreanske nyhedsbureau Yunhap, at Sydkorea havde indvilget i at modtage flygtningene, fordi det pågældende land, formentlig Vietnam, havde lagt pres på Sydkorea og truet med at sende flygtningene tilbage til Nordkorea.

Endnu et hold afhoppere ventes at ankomme fra samme land onsdag, og det vil binge det samlede antal nordkoreanske flygtninge op på 450.

Titusinder flygter hvert år fra Nordkorea til nabolandet Kina, som ikke anerkender dem som flygtninge. Et mindre antal slipper videre til andre asiatiske lande.

Gennem de seneste år er i alt 4000 nordkoreanske flygtninge nået frem til Sydkorea. (AFP)

200 nordkoreanske afhoppere til Sydkorea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce