20 års fængsel til Myanmar-journalist


20 års fængsel til Myanmar-journalist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung kvindelig journalist idømt 20 års fængsel af en domstol i Myanmar. Hun var tilknyttet radiostationen Burmas Demokratiske Stemme, der sender fra Oslo.

En domstol i Myanmar har idømt en lokal journalist 20 års fængsel i forbindelse med hendes arbejde for blandt andet radiostationen Burmas Demokratiske Stemme, der støttes økonomisk af USA og de skandinaviske lande.

Den 25-årige Hla Hla Win blev anholdt i september sidste å, efter at hun havde besøgt et buddhistisk kloster i byen Pakokku. Hun blev idømt de 20 års fængsel ved en domstol i Pakokku den 31. december, oplyser organisationerne Journalister uden Grænser og Burmas Mediesammenslutning i en fælleserklæring.

- Vi er oprørte over, at en ung kvinde er blevet idømt 20 års fængsel, hedder det i erklæringen.

Den unge journalist blev dømt for overtrædelse af Myanmars love vedrørende besiddelse af elektronik. Hun benyttede et videokamera i sit arbejde. En kvinde, der var sammen med hende under besøget i klosteret, blev idømt 26 års fængsel.

Dommene er endnu et tegn på de fortsatte anslag, som demokratibevægelsen i Myanmar bliver udsat for fra militærjuntaens side.

 Radiostationen Burmas Demokratiske Stemme har hovedsæde i Oslo. Den er nært knyttet til Myanmars demokratibevægelse og dens fængslede leder, Aung San Suu Kyi.

Eksilradiostationen, der blev etableret i 1992, er gennem årene blevet støttet økonomisk af USA, Norge, Sverige og Danmark.

20 års fængsel til Myanmar-journalist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce