16 EU-lande udviser russiske diplomater efter giftangreb

I alt 16 lande udviser "flere end 30" russiske diplomater i mandagens koordinerede reaktion, siger EU's præsident, Donald Tusk.

16 EU-lande udviser russiske diplomater efter giftangreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyskland, Frankrig og Polen og andre EU-lande udviser russiske diplomater efter giftangreb i Salisbury.

Tyskland, Frankrig og Polen førte mandag an i en EU-koordineret udvisning af russiske diplomater efter et nervegiftangreb på den tidligere russiske dobbeltagent Sergej Skripal i England.

Det tyske udenrigsministerium siger, at det udviser fire diplomater.

Frankrig udviser fire russiske diplomater som følge af angrebet i Salisbury.

- Polen vil udvise fire russiske diplomater som følge af nervegiftangrebet i England, siger den polske udenrigsminister, Jacek Czaputowicz.

Han siger, at de fire diplomater skal være ude af landet senest 3. april.

Tjekkiet udviser tre russiske diplomater. Det samme gælder Litauen. Italien, Spanien og Holland udviser hver to diplomater.

Sverige, Finland, Norge, Ungarn og Kroatien og Rumænien udviser desuden hver en diplomat. Estland udviser den russiske forsvarsattaché.

- En række EU-lande udviser "flere end 30" russiske diplomater i mandagens koordinerede reaktion, siger EU's præsident, Donald Tusk.

Han siger, at det ikke kan udelukkes, at der kommer flere udvisninger i de kommende dage og uger.

Albanien slutter også op bag de europæiske og nordamerikanske lande og udviser to russiske diplomater, siger en embedsmand til Reuters.

EU's ledere besluttede på et topmøde i Bruxelles i fredags at kalde EU's ambassadør i Moskva hjem til konsultationer i en måned.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har på et fælles pressemøde med forbundskansler Angela Merkel kaldt nervegiftangrebet "en alvorlig udfordring for vores sikkerhed og europæisk suverænitet".

Ukraine udviser 13 russiske diplomater som led i EU-landenes og USA's aktion.

- Som reaktion på et kynisk kemisk angreb i Salisbury vil Ukraine i solidaritet med vore britiske partnere og transatlantiske allierede og i koordinering med EU-landene udvise 13 russiske diplomater af de få, som er tilbage.

Det skriver den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, på sin facebookprofil ifølge Reuters.

USA udviser 60 russiske diplomater og lukker det russiske konsulat i Seattle. Canada udviser fire russiske diplomater.

Ruslands udenrigsministerium siger, at udvisningerne er et "meget uvenligt skridt", og at Rusland vil reagere med et tilsvarende antal udvisninger. - Vi vil arbejde på det i de kommende dage og vil besvare alle landene efter tur, siger Udenrigsministeriet i Rusland ifølge nyhedsbureauet Ria.

16 EU-lande udviser russiske diplomater efter giftangreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce