15 dræbt under optøjer i Teheran

Det iranske statslige tv oplyser, at 15 mennesker er dræbt alene i hovedstaden Teheran under optøjer mod styret. Hidtil var der meldt i alt otte døde i Iran. EDITORS NOTE AS A RESULT OF AN OFFICIAL IRANIAN GOVERNMENT BAN ON FOREIGN MEDIA COVERING SOME EVENTS IN IRAN, THE AP WAS PREVENTED FROM INDEPENDENT ACCESS TO THIS EVENT
Foto: (AP Photo/Arkiv)

15 dræbt under optøjer i Teheran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det iranske statslige tv oplyser, at 15 mennesker er dræbt alene i hovedstaden Teheran under optøjer mod styret. Hidtil var der meldt i alt otte døde i Iran.

Optøjerne mod det iranske styre er tilsyneladende mere blodige, end det umiddelbart tog sig ud. Det iranske statslige tv oplyser, at 15 mennesker er dræbt alene i hovedstaden Teheran under protester mod landets styre.

Det statsdrevne, engelsksprogede Press TV satte kort efter det samlede dødstal til otte.

Hidtil havde Teherans borgmester meldt om fem dødsofre i hovedstaden, mens oppositionskilder sagde, at otte har mistet livet i hele landet.

Det statslige tv lægger udelukkende skylden for dødsofrene hos "anti-revolutionære terrorgrupper". Det hedder, at over 10 af de dræbte tilhørte disse grupper, mens resten blev dræbt af grupperne.

På reformvenlige hjemmesider på internettet hedder det, at iranske sikkerhedsstyrker dræbte en nevø til oppositionsleder Mirhossein Mousavi.

Det forlyder desuden, at oppositionspolitikeren Ebrahim Yazdi blev tilbageholdt tidligt mandag. Yazdi er leder af den forbudte Frihedsbevægelse. Han var udenrigsminister i den første iranske regering efter den islamiske revolution i 1979.

Den iranske oppositionsleder Mehdi Karoubi kritiserer det iranske præstestyre for dets voldsomme overgreb mod uskyldige mennesker i forbindelse med protesterne, som blev gennemført i anledning af den shiamuslimske Ashura-helligdag.

Karoubi anses for at være en moderat islamisk gejstlig. Han blev nummer fire ved sommerens præsidentvalg, der førte til demonstrationer og gadekampe, da mange mente, at Irans siddende præsident, Mahmoud Ahmadinejad, vandt valget på grund af fusk.

Tusinder af demonstranter gik søndag på anden dag i træk på gaden i Teheran og ifølge oppositionen også i byerne Isfahan, Najafabad og Babol.

Nye demonstrationer kan ventes mandag under begravelsen af et af dødsofrene.

15 dræbt under optøjer i Teheran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce