13 asiatiske mænd anholdt ved britisk anti-terroraktion


13 asiatiske mænd anholdt ved britisk anti-terroraktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIS- TANKE: De anholdte fra London og tre engelske grev- skaber afhøres af politiet i London
STORBRITANNIEN:13 personer blev anholdt tirsdag, da britisk politi og efterretningstjeneste gennemførte koordinerede razziaer mod huse i det nordvestlige London og de tre engelske grevskaber Hertfordshire, Bedfordshire og Lancashire.

Anholdelserne skete med henvisning til den britiske antiterrorlovgivning og kom dagen inden offentliggørelsen af en rapport, der stiller sig kritisk til myndighedernes håndtering af denne lovgivning.

- 13 mænd blev anholdt under anti-terrorlovgivningen tirsdag eftermiddag og aften som led i en planlagt, løbende operation, oplyser politiet i London.

Ifølge den britiske statsradio, BBC, er alle de anholdte yngre mænd af asiatisk oprindelse. De blev alle indbragt til afhøring en politistation i det centrale London, alt imens politi- og efterretningsfolk natten til i går fortsatte med at finkæmme de huse, mændene blev anholdt i.

- Mændene er anholdt på grund af mistanken om, at de er involveret i bestilling af, forberedelse af eller opfordring til terroraktioner, hedder det i en erklæring fra politiet i London.

Erklæringen uddyber ikke, hvad mistanken mod de 13 anholdte konkret indebærer.

Ifølge The Guardian deltog medlemmer af den britiske efterretningstjeneste MI5 i operationen.

Avisen skriver, at MI5's medvirken i operationen tyder på, at anholdelserne var et resultat af et tip fra efterretningsmiljøet, snarere end et resultat af en rutinemæssig politiefterforskning.

Terrorberedskab

Embedsfolk siger til The Guardian, at anholdelserne i Storbritannien ikke har nogen forbindelse til det forhøjede terrorberedskab i USA.

De britiske myndigheder afviser opfordringer til at følge trop med USA og forhøje terrorberedskabet i Storbri-tannien. De amerikanske myndigheder forhøjede mandag terrorberedskabet i USA på grund af efterretninger om, at medlemmer af terrornetværket al-Qaeda muligvis vil angribe.

Det amerikanske terrorberedskab blev forhøjet efter anholdelsen af et højtstående al-Qaeda-medlem i Pakistan. Ifølge presseforlydender har de amerikanske myndigheder beslaglagt det mistænkte al-Qaeda-medlems computer, diverse dokumenter, overvågningsrapporter og tegninger.

Britiske embedsfolk siger til The Guardian, at de oplysninger, der førte til tirsdagens anholdelser i Storbritannien, er af tidligere dato end efterretningerne fra Pakistan.

En talsmand for politiet i London siger, at der under husransagningerne i London og byerne Bushey, Luton og Blackburn ikke er fundet "farlige substanser".

Massoud Shadjareh, formand for Storbritanniens Islamiske Menneskeretskommission, siger til BBC, at han er "særdeles bekymret" over timingen af anholdelserne, der skete bare et døgn efter forhøjelsen af terrorberedskabet i USA.

- Timingen er meget bekymrende og er ekstremt generende, især når den faktisk berører almindelige menneskers liv, siger Shadjareh.

13 asiatiske mænd anholdt ved britisk anti-terroraktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce