115 tyske elever misbrugt af jesuitter


115 tyske elever misbrugt af jesuitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skandalen om overgreb på katolske elever på jesuitiske skoler i Tyskland er langt mere omfattende end hidtil antaget. 115 ofre har nu meldt sig.

Lærere og præster i den katolske jesuiterorden i Tyskland har igennem en årrække i stor stil forgrebet sig på deres elever. Den opsigtvækkende misbrugsskandale viser sig nu at være langt mere omfattende end hidtil antaget.

115 ofre for overgreb har meldt sig, siden skandalen begyndte at rulle for knap tre uger siden.

Dengang stod en række tidligere elever fra jesuitternes elitegymnasium Canisius i Berlin efter årtiers tavshed frem og fortalte, at de blev udsat for seksuelle overgreb, vold og ydmygelser af to af deres jesuitiske lærere i 1970'erne og 1980'erne. Straks spredte mistanken om misbrug sig til andre jesuitiske skoler i Tyskland, og den viste sig at holde stik.

- Det har fået en dimension, som vi hidtil slet ikke har troet mulig, siger advokaten Ursula Raue, som jesuiterordenen har sat til at kulegrave skandalen.

Raue har tidligere stået i spidsen for en børnehjælpsorganisation og torsdag fremlagt sin foreløbige rapport om misbrugsskandalen. Hun siger, at der blandt de ofre, der nu har meldt sig, også er elever fra skoler, som jesuitterne ikke driver, samt forældre og vidner.

Ordenens leder i Tyskland, Stefan Dartmann, har bedt om "forladelse for, at de ansvarlige for ordenen dengang undlod at rette det nødvendige og grundige blik på hændelserne og reagere på passende vis". Men jesuitterne har på forhånd afvist at give ofrene et økonomisk plaster på såret.

115 tyske elever misbrugt af jesuitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce