11. september-dømt får appel afvist


11. september-dømt får appel afvist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden, der skulle kapre et femte passagerfly til 11. september-angreb, får sin appel afvist ved amerikansk domstol. Han er idømt livsvarigt fængsel.

Zacarias Moussaoui, som er dømt i forbindelse med terrorangrebet den 11. september 2001 i USA, får en anmodning om at få omstødt sin tilståelse afvist af en appelret.

Den amerikanske appelret ville heller ikke ændre på Moussaouis dom på livsvarigt fængsel.

Ifølge Moussaoui var hans dom ugyldig, fordi den amerikanske regering undlod at aflevere hemmeligstemplet bevismateriale, som kunne have hjulpet ham i hans forsvar.

- Vi bekræfter dommen og straffen til Moussaoui i deres helhed, fastslår appelretten.

Zacarias Moussaoui, som er franskmand af marokkansk oprindelse, erklærede sig i 2005 skyldig i at deltage i en al-Qaeda-sammensværgelse om at tørne amerikanske passagerfly ind i World Trade Center i New York og Pentagon i Washington.

I 2006 idømte en forbundsdomstol i Alexandria, Virginia, Moussaoui til livsvarigt fængsel og underkendte anklagerens krav om, at han burde dømmes til døden.

Moussaoui tilstod under retssagen, at det var planen, at han skulle kapre et femte fly og styrte det ind i Det Hvide Hus i Washington. Han blev anholdt flere uger før 11. september 2001 efter at have vakt mistanke, da han tog flyvetimer på en skole i Minnesota.

11. september-dømt får appel afvist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce