100.000 israelere dannede menneskekæde


100.000 israelere dannede menneskekæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MELLEMØSTEN:Flere end 100.000 israelere tog hinanden i hænderne og dannede i går en 90 kilometer lang menneskekæde fra Jerusalem til bosættelsen Nissanit på Gazastriben som protest mod premierminister Ariel Sha-rons planer om at nedlægge bosættelser og trække Israels hær ud af det besatte område.

Den største demonstration, siden forslaget blev fremlagt i februar, var et klart signal om det politiske slag, som Sharon kan forvente, efter at han har opgivet at være fortaler for at besætte de områder, som Is-rael okkuperede under seksdageskrigen i 1967.

- Menneskekæden er en styrkedemonstration. De fleste mennesker elsker den israelske nation og ønsker ikke at se noget ødelagt, sagde Anita Tucker, der er en af de 8000 bosættere, der bor i den stærkt bevogtede enklave, omgivet af 1,3 millioner palæstinensere.

Demonstranterne protesterede mod regeringens plan om at trække sig militært ud af Gaza-striben inden udgangen af næste år. Planen vil også betyde, at 21 jødiske bosættelser på Gaza-striben skal evakueres senest september 2005.

Den israelske avis Haaretz skrev i går, at israelske sikkerhedskilder frygter, at jødiske ekstremister vil gennemføre angreb mod Tempelbjerget i Jerusalem i et forsøg på at forpurre planerne om en israelsk tilbagetrækning fra Gaza-striben. Ifølge sikkerhedskilderne kan der blive tale om selvmordsaktioner eller angreb med fjernstyrede, ubemandede fly, såkaldte droner, fyldt med sprængstoffer. (AFP)

100.000 israelere dannede menneskekæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce