10.000 i opgør med nynazister i Dresden


10.000 i opgør med nynazister i Dresden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En menneskemængde på 10.000 personer søgte lørdag at forpurre 5000 nynazisters march i den østtyske by Dresden, som blev sønderbombet i Anden Verdenskrig.

Omkring 10.000 mennesker var lørdag samlet i den østtyske by Dresden for at dæmme op for en højreekstremistisk markering af 65-års-dagen for bombningen af byen.

Der var ifølge politiet samlet 5000 nynazister, men der har kun været "et par episoder". Blandt andet er politifolk blevet angrebet af uidentificerede "voldelige demonstranter".

Nynazisterne var samlet for at markere årsdagen for de allierede bombetogter under Anden Verdenskrig. De var også efter at have lyttet til en række taler parate til at gennemføre en "begravelsesmarch".Modstandere af nazidemonstrationen - en samling af politikere, kunstnere og fagforeningsfolk fra græsrodsbevægelsen "Dresden uden nazister" - havde opfordret byens borgere til at arrangere en fredelig moddemonstration og blokere marchen.Myndighederne siger, at 10.000 mennesker havde dannet kæde på den anden side af floden Elben.

Talstærkt udkommanderet politi skulle forhindre mulige sammenstød mellem de to grupper. Et forsøg på at forbyde marchen, der traditionelt er en af de største samlinger af tyske nynazister, led torsdag skibbrud ved en lokal domstol.

- Nynazisterne er ikke kun et lokalt problem. Hele verden er berørt, sagde fagforeningsleder Frank Werneke tidligere på ugen i en kommentar til rettens beslutning.

13. og 14. februar 1945 kastede britiske og amerikanske fly 3700 ton bomber over Dresden. I løbet af få timer havde et flammende inferno forvandlet 25.000 bygninger og 90.000 lejligheder til en dynge murbrokker.

En stor del af byens historiske centrum blev totalt raseret, og 25.000 mennesker blev dræbt. Blandt de omkomne var hundreder af flygtninge, som var undsluppet fra Østfrontens rædsler.

10.000 i opgør med nynazister i Dresden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce