Over 1000 meldes savnet efter dødeligste brand i Californien

Der har lagt sig et tæppe af røg over store dele af Californien, efter at en voldsom skovbrand brød ud i det nordlige Californien torsdag den 8. november. Røgen er nået helt til San Francisco, som ligger tre timers kørsel syd for branden. Her er skoler og turistattraktioner blevet nødsaget til at lukke på grund af røgen.

Over 1000 meldes savnet efter dødeligste brand i Californien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Myndighederne hæver dødstallet til 71 og antallet af savnede til 1011 efter Californiens værste naturbrand.

71 personer er bekræftet omkomne efter den dødeligste og mest ødelæggende brand i Californiens historie.

Det oplyser sheriffen i Butte County, Kory Honea, efter fundet af de jordiske rester af yderligere otte personer i det nordlige Californien.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig opjusterer sheriffen antallet af savnede fra 631 til 1011 personer, skriver nyhedsbureauet AFP.

Redningshold arbejder fortsat på højtryk for at finde flere omkomne efter branden, der brød ud i det nordlige Californien omkring byen Paradise torsdag den 8. november.

Sheriffen understreger på et pressemøde lørdag, at informationerne på listen over savnede fortsat er ved at blive præciseret.

- I skal forstå, at listen er dynamisk. Den information, jeg giver jer, indeholder rå data, og listen kan indeholde de samme navne flere gange, siger sheriffen ifølge AFP.

Det er anden gang på to dage, at antallet af savnede stiger eksplosivt. Fredag gik antallet fra 130 til 631. Og nu lyder det altså på 1011.

De seneste dages stigninger skyldes, at efterforskerne har gennemgået alle de nødopkald, der blev foretaget, da branden brød ud ugen forinden.

Myndighederne håber, at en stor del af de savnede er flygtet fra flammerne og ikke er klar over, at de er meldt savnet.

Sheriffen opfordrer derfor til, at overlevende kontakter politiet og bliver streget fra listen.

Lørdag besøger præsident Donald Trump efter planen nogle af de overlevende i Californien, hvor omkring 10.000 huse er blevet fortæret af flammerne.

Det er dog ikke alle, der ser frem til præsidentens besøg. Trump skrev på Twitter, da branden brød ud, at ulykken skyldtes dårlig vedligeholdelse af skovene i Californien.

- Det skal udbedres nu, ellers er der ikke flere penge fra den føderale regering, lød truslen fra Trump.

Det fik brandmændenes organisation i Californien til at kalde udtalelsen for en fornærmelse. Ligeså har flere overlevende fra branden taget afstand fra Trumps første reaktion på den dødelige brand.

- Hvis du fornærmer folk og så besøger dem, hvordan tror du så, at du bliver budt velkommen? Ikke med en velkomstparade, lyder det fra Maggie Crowder, der er en af de mange, som efter branden har opholdt sig i et evakueringscenter.

Over 1000 meldes savnet efter dødeligste brand i Californien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce