100 afghanere frygtes dræbt ved angreb


100 afghanere frygtes dræbt ved angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere end 30 og måske endda over 100 civile er omkommet ved luftangreb i det vestlige Afghanistan. USA og Afghanistans regering kulegraver hændelsen.

Mindst 30 og måske over 100 civile afghanere er blevet dræbt i en række amerikanskledede luftangreb, der egentlig skulle ramme talibanoprørere i det vestlige Afghanistan.

Det bekræfter politichefen i provinsen Farah, omkring 600 kilometer fra Kabul, samtidig med at USA's militær har indledt en undersøgelse af, hvordan det kunne ske.

Også den afghanske præsident, Hamid Karzai, har beordret sagen kulegravet, og han ventes at bringe den på tale, når han i aften modtages af den amerikanske præsident, Barack Obama, i Det Hvide Hus.

- Vi kan bekræfte, at antallet af dræbte civile er langt højere end 30, men vi har ikke nogen nøjagtige tal endnu, siger provinsens politichef, Abdul Ghafar Watandar, der tilføjer, at der stadig findes lig i murbrokkerne af ødelagte huse.

- Området er under kontrol af Taliban, og vi har ikke kunnet få en nøjagtig opgørelse over civile ofre, siger Farahs guvernør, Rohul Amin.

Medlemmer af provinsparlamentet siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at de har fået rapporter om, at der er tale om over 100 dræbte, og at antallet ventes at stige yderligere.

Hvis oplysningerne holder stik, er det første gang, at så mange civile fejlagtigt er blevet dræbt i et vestligt luftangreb, siden de internationale styrker rykkede ind i Afghanistan efter at have smidt Taliban på porten i slutningen af 2001.

Ifølge Den Internationale Røde Kors Komité, ICRC er der adskillige kvinder og børn blandt ofrene, som havde søgt tilflugt fra de seneste dages voldsomme kampe mellem Taliban og afghanske og amerikanske styrker i den vestafghanske provins.

Et hold fra Røde Kors ankom i aftes til stedet, hvor Røde Kors-repræsentanterne fandt mange lig og mange ødelagte huse. Blandt de dræbte var også en frivillig fra Røde Halvmåne, den muslimske pendant til Røde Kors, som omkom sammen med 13 familiemedlemmer.

Lokale landsbybeboere skal have fortalt, at talibanmilitsen brugte de lokale som civile skjold for at beskytte sig mod angrebene.

De internationale styrker i Afghanistan er tidligere kommet under pres fra regeringen i Kabul, fordi civile har mistet livet ved fejlslåede bombeangreb.

100 afghanere frygtes dræbt ved angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce