- Vi vil splitte, afmontere og besejre dem

Præsident Obama vil fange terrorbagmænd
Foto: POLFOTO/AP

- Vi vil splitte, afmontere og besejre dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA's præsident Barack Obama vil øge sikkerhedsniveauet for at forhindre nye terroranslag mod fly. Han lover, at USA vil forfølge og finde de ansvarlige.

Præsident Barack Obama vil stramme sikkerheden for at undgå nye terrorangreb mod flytrafikken. Det var kun var takket være en hurtig indsats fra medpassagerer og kabinepersonalet, at man undgik en regulær tragedie juledag, erkender præsidenten.

På et pressemøde på Hawaii kommenterede Obama mandag aften for første gang, det mislykkede terroranslag mod en jumbojet fra Holland til USA, hvor en ung nigeriansk mand med al-Qaeda-forbindelser forsøgte at sprænge flyet fra Northwest Airlines i luften kort før landing i Detroit.

- Hvis han havde haft succes med det, ville det have kostet over 300 passagerer og besætningsmedlemmer livet. Det blev forhindret takket være en hurtig indsats fra medpassagerer og kabinepersonalet, fastslår Barack Obama.

Han varsler nu en gennemgribende tjek af flysikkerheden. Ifølge præsidenten er der allerede indført en række stramninger, der blandt andet betyder, at der er bevæbnede betjente om bord på alle fly til og fra USA.

Obama vil desuden have undersøgt, hvordan det kan være, at den anholdte nigerianske flyterrorist stod i de amerikanske myndigheders base over personer med mulige terrorforbindelser, men ikke var opført på listen over personer med forbud mod at flyve ind i USA.

Præsidenten varsler en storstilet eftersøgning af de involverede i det mislykkede terrorforsøg:

- Der er iværksat en fuld undersøgelse af terrorforsøget, og vi vil ikke stoppe, før vi finder alle involverede og holder dem ansvarlige, siger Barack Obama.

Han siger, at det mislykkede terrorforsøg er en alvorlig "reminder" om terrortruslen mod USA og amerikanerne.

- Vi vil fortsætte med at bruge alle vores kræfter på at splitte, afmontere og besejre de voldelige ekstremister, der truer os - uanset om de er fra Afghanistan, Pakistan, Yemen eller Somalia, fastslår Obama.

- Vi vil splitte, afmontere og besejre dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce