Brygmester Erik Nielsen fra Thurø har tirsdagen igennem i den grad skabt røre og fået folk til tasterne, siden han skældte filmselskabet Zentropa ud og beskyldte dem for at bedrive usmageligt tiggeri.

Han blev spurgt, om Thurø Bryghus var interesseret i gratis at sponsorere "nogle dejlige drikkevarer" til en fest med omkring 50 deltagere på Boltinggaard Gods, hvor filmselskabet er indkvarteret, mens de optager TV2-miniserien Håbet.

- Jeg synes, Zentropa optræder respektløst. Vi får mange henvendelser fra alt lige fra brevdueklubber over dilettantforeninger til løbeklubber, som godt vil have begivenheder sponsoreret. Men mailen fra Zentropa er speciel, fordi de ikke tilbyder noget den anden vej. Vi får ikke vores navn i rulleteksterne eller andet. Der er intet i det for mig - det er rent tiggeri, sagde Erik Nielsen blandt andet.

Zentropa-direktør Anders Kjærhauge var lodret uenig:

- Hvis du spørger mig direkte, så fatter jeg det ikke. Han kan jo bare sige nej, sagde direktøren.

Hovedparten af de flere end 1100 deltagere i fynsamtsavis.dks uvidenskabelige afstemning er enig med brygmesteren. Ved 17-tiden havde 84 procent i hvert fald svaret nej til, at det er i orden, at Zentropa beder om gratis øl til en afslutningsfest.

Flere følger op med en kommentar:

Også på blandt andet Facebooksiden Vores Svendborg er der godt gang i afstemning og debat, hvor flest er på brygmesterens side:

Mens enkelte slet ikke mener, at historien egner sig til at blive bragt frem i offentligheden:

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
13
Vred fynsk bryggeriejer: Filmselskabet Zentropa bedriver usmageligt tiggeri

Vred fynsk bryggeriejer: Filmselskabet Zentropa bedriver usmageligt tiggeri

Zentropadirektør om øltiggeri: - Han kan jo bare sige nej

Zentropadirektør om øltiggeri: - Han kan jo bare sige nej

Glæd dig til en god fynsk øl

Glæd dig til en god fynsk øl