Vor tids store løgn


Vor tids store løgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et sygt samfund beskæftiger sig ustandseligt med politik på samme måde, som en syg mand beskæftiger sig meget med sin fordøjelse. Det kan være nødvendigt at beskæftige sig meget med politik i en tid, hvor der er mange problemer, ligesom det kan være det for en mand som er syg. Men hvis man glemmer, man kun beskæftiger sig med politik for at kunne skabet rum til familien, venskabet, den enkeltes gode ensomhed, så bliver politikken en sygelig optagethed, der vil svare til, at en rask mand bestandigt holdt øje med sin afføring.

Vi lever jo i en tid, hvor det efterhånden er en fasttømret trossætning, at "alt er politik", og at alt derfor kan og skal politiseres. Men et er ukristeligt sludder - for det er kun, hvor der ikke længere er et OP og NED, at alt bliver til HØJRE og VENSTRE. I Danmark er lovgivningen og indblandingen eksploderet. Man vil optimere og rationalisere og moralisere med politikken for at skabe det gode samfund. Men politik er medicin ikke mad. Det er et midlertidigt onde - ikke noget man lever for eller livet i hverdagen fødes med.

Et midlertidigt onde

Det er vor tids store løgn, at alt er politik, og medierne lever fedt af det, fordi de så kan køre 24/7. Da de gamle romerske kejsere red hjem til folkets hyldest i Rom fra endnu et underlagt folkeslag i riget gennem den dertil nyopførte Triumfbue, stod der ved kejserens side en ung mand, der hviskede gentagne i hans øre: Memento mori - husk at du skal dø! Det skal være mit memento mori dette nytår: Det er vigtigt at vi holder fast i, at politik ikke er til for at frelse dig fra dig selv eller mig fra min nabo - politik skal ikke frelse os fra noget som helst. Politik er et midlertidigt onde, som man sætter i kraft for at skærme og værne de levende værdier - det der allerede findes og er raskt - alle de danske værdier er vokset langsomt frem ved sædvane, og er derfor frugter af kristendommens gamle træ, og vi ser vitterligt som danske dagligt verden igennem den ånd. Det verdslige samfund skal sikre og lette, at individet kan leve sit liv med sine værdier - nyde sit familieliv, sine venskaber, sin gudstro og ensomheden uden indblanding - for det verdslige samfund eksisterer alene for at borgerne kan have det godt ikke for at gøre borgeren god - det er Guds sag. Derfor er din tro, så vigtig - og hvad vi tror på herhjemme. Også hvis du tror på ingenting, er din tro vigtig for dig - for så bliver du til sidst til det - ingenting. I det verdslige samfund er der ikke noget højere mål end en familie samlet i fællesskab og latter og bøn omkring et måltid, to venner der taler sammen over en øl eller et menneske som læser en bog, der interesserer ham. Det er det højeste mål for loven. Og dermed for politikeren. Det er sådanne helt almindelige glæder og sammenhænge, man skal sigte efter som kristent folk, når vi i 2018 taler om nytårsforsæt.

Godt nytår!

Thomas Aallmann, Thurø

Vor tids store løgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce