Ny tilbygning på hus på Tåsinge voldsomt skadet af brand. Det kunne være gået langt værre.

Tåsinge: Det gik skidt, men kunne være gået langt værre, da Beredskab Fyn fredag klokken 18.17 blev kaldt til Skovballevej nær Gesinge på Tåsinge.

Da Fynsamtsavis.dk kom til stedet tre kvarter senere, kunne indsatsleder Per Aaskov opsummere og startede med at slå fast, at ingen var kommet noget til.

- Husets beboer var lige kommet hjem, da hun opdagede, at lyset i huset ikke virkede. Og da hun kiggede op mod loftslemmen, kunne hun se ild og slog derfor alarm, fortalte han.

Da de 10 brandfolk var fremme, fik de hurtigt styr på, hvor der skulle sættes ind.

- Beboerens oplysninger betød, at røgdykkerne kunne gå målrettet ind til loftslemmen og forhindre ilden i at brede sig. Det skal hun have en cadeau for, sagde Per Aaskov, som desuden fremhæver det faktum, at der er tale om en nyere tilbygning.

- Det betyder, at brandadskillelserne er gode, og det var medvirkende til, at vi kunne forhindre ilden i at få fat i hovedhuset også, lød det fra indsatslederen.

Til gengæld var flammerne hårde ved tilbygningen.

- Hele tagkonstruktionen er væk, sagde Per Aaskov, der vurderede, at en fejl i en installation var årsag til branden.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.