Voldsmand ruineres ikke


Voldsmand ruineres ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsret tager menneskelige hensyn over for voldsmand, som for 16 år siden invaliderede sit offer

SVENDBORG: I dag er det 16 år siden, at voldsmanden invaliderede en værtshusgæst ved et pludseligt overfald på restaurant Stoppestedet i Ørkildsgade i Svendborg.

Offerets erstatningskrav på en lille million kroner hænger han stadig på, selv om den danske statskasse forlængst har lagt beløbet ud og afregnet.

Men forleden var det omsider regnskabets time for den i dag 39-årige tidligere voldsmand.

Her krævede Fyns Politi nemlig i Østre Landsret pengene udbetalt. Det lader sig bare ikke gøre, for den 39-årige er slet ikke i besiddelse af beløb i den størrelsesorden. Og den kendsgerning tog Østre Landsret faktisk hensyn til.

I en tilkendegivelse har de tre juridiske dommere lagt op til forlig mellem Fyns Politi og den 39-årige.

Skal betale 50.000

Det indebærer, at han blot skal tilbagebetale 50.000 kroner til den offentlige kasse. Samtidig slipper han for at udrede sagsomkostningerne, der med tiden er blevet ganske betydelige.

Begge parter kan kræve, at Østre Landsret afsiger en dom, der i så fald vil svare til tilkendegivelsen.

Dommerne er slet ikke i tvivl om, at den 39-årige er erstatningspligtig over for Fyns Politi. Han har udført en forsætlig og strafbar handling, og der er tale om et helt rimeligt regreskrav fra det offentlige.

Og skønt Fyns Politi - det daværende Svendborg Politi - bærer en del af skylden for den langtrukne sagsbehandling, finder Østre Landsret ikke, at erstatningskravet bør bortfalde helt som følge af passivitet.

Velfærdstruende

Men landsretten har til gengæld også vurderet, at afregningen vil være "velfærds-truende for familien".

Og da han på Stoppestedet 18. juni 1992 med knytnæveslag, spark med strømpefødder og benspænd gik til angreb på en i dag 62-årig tidligere handelsskolelærer, fik det langt videre konsekvenser, end man kunne forvente efter voldens karakter, hedder det i tilkendegivelsen.

Østre Landsret tog også hensyn til, at der forløb samfulde 14 år fra voldshandlingens udførelse frem til sagen blev rejst 26. maj 2006.

Voldsofferet fik skinnebensbrud syv steder, kvæstelser i ansigtet og følenedsættelse i venstre ansigtskæbeled ved overfaldet i 1992. År senere viste det sig, at hans pandelap var sparket løs under overfaldet, og han kunne ikke længere klare jobbet på Tietgenskolen i Odense.

21. februar 2001 vurderede Arbejdsskadestyrelsen offerets erhvervsevnetab til 65 procent.

Voldsmand ruineres ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce