Vold, våben og ulovlig tvang: Fængselsstraffe og udvisningsdom til tre mænd fra Svendborg

Tre mænd fra Svendborg er onsdag ved Retten i Odense blevet idømt fængselsstraffe. Den ene af mændene er også blevet udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig. Arkivfoto: Michael Bager

Vold, våben og ulovlig tvang: Fængselsstraffe og udvisningsdom til tre mænd fra Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre mænd fra Svendborg er ved Retten i Odense blevet idømt mellem halvandet og fire og et halvt års fængsel for blandt andet vold og våbenbesiddelse. Den ene af mændene udvises også.

Svendborg/Odense: Onsdag blev tre mænd ved Retten i Odense idømt henholdsvis fire og et halvt, fire og halvandet års fængsel.

27-årige Shahin Al-Badri, der er irakisk statsborger, blev idømt fire og et halvt års fængsel samt udvisning af Danmark og indrejseforbud for bestandig.

23-årige Yousef Hichme blev idømt fire års fængsel, mens 23-årige Loai Esteite fik halvandet års fængsel.

Af anklageskriftets i alt 26 forhold, hvor både røveri, vold, våben og euforiserende stoffer indgik, blev de tre frifundet for i alt otte forhold. De er alle fra Svendborgområdet.

- Lige pludselig en dag, så finder vi dig igen

Den ene af episoderne fandt sted ved fastfoodrestauranten KFC i Odense i marts i år. Her overfaldt de tre en mand og tildelte ham adskillige knytnæveslag og spark og tvang ham ind i en bil, hvorefter de satte kursen mod Svendborg.

I bilen blev manden slået på benet med en hjulnøgle og tildelt knytnæveslag på kroppen og i ansigtet. Desuden tog de 3000 kroner i kontanter fra ham samt fem gram ketamin.

Loai Esteite erkendte i retten, at han havde tildelt manden ét knytnæveslag foran KFC i Odense.

Under kørslen mod Svendborg bad de desuden manden om at skaffe omkring 25.000 kroner til indfrielse af narkogæld, ligesom de tre også tvang manden til at begå tyveri i en forretning. Dette mislykkedes dog, da manden stak af fra stedet.

Ifølge anklageskriftet brød Shahin Al-Badri i november sidste år ind i en ejendom i Skårup. Her har han ifølge anklageskriftet stjålet to jagtrifler, to haglgeværer, 70 riffelpatroner, 40 haglpatroner og to sigtekikkerter samt smykker. Alt sammen til en værdi af knap 125.000 kroner.

I dagene efter skulle Yousef Hichme have fået overdraget våbnene, ammunitionen og sigtekikkerterne, hvor han sammen med Shahin Al-Badri tvang en person fra Svendborg til at opbevare rovet fra indbruddet i Skårup.

Politiet sikrede våben og ammunition i slutningen af november sidste år, men det faldt ikke i god jord hos Yousef Hichme og Shahin Al-Badri. For dagen efter opsøgte de angiveligt personen, de havde truet til at opbevare våbnene og tvang vedkommende ind i en bil. Herefter kørte de tre til Thurø, hvor personen blev udsat for både vold og trusler i form af sætninger som "lige pludselig en dag, så finder vi dig igen", som det fremgår af anklageskriftet.

Anklager tilfreds med domme

Foruden overfaldet i Odense og våbnene i Svendborg var der også to tilfælde af hashpåvirket kørsel, kørsel uden førerret samt besiddelse af en butterflykniv.

Anklager ved Fyns Politi Filip Dan Skovgaard gik efter henholdsvis fem års fængsel til Shahin Al-Badri og Yousef Hichme og halvandet års fængsel til Loai Esteite samt udvisning til Shahin Al-Badri. Dagens domme lægger sig dermed tæt op ad, hvad anklageren gik efter.

- Det er passende straffe til de tre mænd, så jeg er meget tilfreds med dommene, siger Filip Dan Skovgaard.

Shahin Al-Badri ankede dommen på stedet, Yousef Hichme udbad sig betænkningstid, mens Loai Esteite som den eneste af de tre modtog dommen.

Vold, våben og ulovlig tvang: Fængselsstraffe og udvisningsdom til tre mænd fra Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce