Vokseværk: Nu strækker børnefestival sig over tre dage

Det er tredje gang at idemanden bag Musik Tam Tam, Jonas Hellerstedt, arrangerer børnemusik-festivalen. Og til forskel fra tidligere løber festivalen i år over tre dage. Foto: Mads Claus Rasmussen

Vokseværk: Nu strækker børnefestival sig over tre dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg: Da børnefestivalen Musik Tam Tam slog dørene op for første gang i 2014, blev hele arrangementet afviklet på en enkelt dag.

Siden har Musik Tam Tam haft vokseværk for nu at blive i børneterminologien. For når festivalen åbner dørene torsdag, fredag og lørdag i uge 34 bliver det til intet mindre end tre dage med musik, film, stuntshow- og workshop og meget anden underholdning for børn i alle aldre.

Det fortæller en af arrangørerne og idemanden bag Musik Tam Tam, Jonas Hellerstedt.

- Det er rigtig fedt. For det har altså trukket tænder ud at skulle finde midler til det. Vi har skullet kæmpe for det, siger han og forklarer, at det også er derfor, at Musik Tam Tam ind til nu kun har været afholdt hvert andet år, hvorfor det i år er tredje gang Musik Tam Tam bliver afholdt.

Børnefestival over tre dage
Torsdag10.00: Lasse Lunderskov 11.15: Mek Pek 12.30: De Onde Aldersgruppe: 8-11 år Venue: BorgerforeningenFredag 10.00: Palle Pirat 11.15: Michael Back 12.30: Børnebanditterne Aldersgruppe: 3-9 år Venue: Borgerforeningen

Lørdag Lørdag kombineres Musik Tam Tam med Svends børnelørdag i Krøyers Have, hvor der foruden børnekoncerter blandt andet vil blive vist børnefilm som Hodja fra Pjort og Disneyfilmen Coco. Hele programmet kan ses på Svends hjemmeside, svendfilmfest.dk.

Lørdagens Musikprogram: 10.45: Bjørnetjenesten 13.00: Æsken 15.15: Dyr i Drift

Festival for alle

Vokseværket skyldes blandt andet et samarbejde med den ugelange filmfestival Svend, der igen i år afholder børnelørdag i Krøyers Have, hvor koncerterne for børnene er arrangeret i regi af Musik Tam Tam.

- Vi har lavet det sådan, at der selvfølgelig er forskelligt kvalitetsbørnemusik, men også film idet vi har samarbejdet med Svend, der jo også afholdes i den uge, fortæller Jonas Hellersted, der i år har samarbejdet med Morten Overgaard-Dahl, Anders Føns Haaber og Claus Bjerregaard for at få det forvoksede Musik Tam Tam på benene.

Et tiltag er blandt andet, at man i år har inviteret skoleklasser til Musik Tam Tam torsdag og fredag, og der er ifølge Hellerstedt cirka 1000 elever tilmeldt.

Børnemusikscene

Der er altså tale om vokseværk, der kunne holde de fleste børn vågne. Men essensen i den oprindelige ide, som Jonas Hellerstedts fik, er der stadig.

- Jamen det kom sig egentligt af, at jeg syntes, der var så meget godt børnemusik i sydfynsområdet - jeg spiller jo selv i Dyr i Drift - og jeg syntes, at børnemusikken skulle have en scene at træde op på. Det var drivkraften, fortæller han og giver udtryk for, at netop at der er tale om kvalitetsbørnemusik er vigtigt for ham, og det får man, hvis man kommer til Musik Tam Tam, lover han.

Lige så vigtigt er dog samværet.

- Der skal være den der stemning af, at "vi skal til tam tam, og vi skal være sammen", og høj og lav møder hinanden, siger han.

Vokseværk: Nu strækker børnefestival sig over tre dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce