Fodboldklubben FC Kurant er opkaldt efter et vodkamærke og spiller på Høje Bøge fredag og lørdag.

Svendborg: Chancen for at se en helkikset halvflugter er langt over middel, hvis man tager et smut forbi Høje Bøge Stadion fredag eller lørdag.

Her rykker fodboldklubben FC Kurant ind under de høje bøge med klubbens to hold: Fredag klokken 18.45 spiller førsteholdet i serie 3 lokalopgør mod Skårup IF, og lørdag klokken 12 står den på et serie 4-brag mellem FC Kurant og Kirkeby IF.

FC Kurant er ved at få renoveret omklædningsrummene på den sædvanlige hjemmebane på det gamle Nyborgvej Stadion, og da arbejdet er 14 dage forsinket, har kommunen tilbudt at flytte klubbens kampe ind til Høje Bøge Stadion.

Det tilbud tog klubformand Kenneth Sørensen imod med kyshånd.

- Det er en fantastisk god løsning, og det bliver super sjovt for os, siger Kenneth Sørensen, der ydermere fortæller, at flytningen af kampene falder sammen med fejringen af FC Kurants 20 års jubilæum.

- Det bliver to jubilæumskampe, så vi åbner boderne, tager en grill med, laver noget lir og håber, at der kommer rigtig mange og ser vores to hold, siger Kenneth Sørensen, der har været formand for FC Kurant i 18 år.

Optagelsesritual

Jubilæumsfesten holdes som planlagt i klublokalerne på Nyborgvej, hvor man i dagens anledning har fået tilsluttet en toiletvogn. Ved festen skal der nok blive skyllet en øl eller tre ned, og der står normalt også vodka på bordet, når FC Kurant holder fest.

Kenneth Sørensen fortæller, at klubben har taget navn efter et vodkamærke af samme navn, og at nye medlemmer tidligere skulle gå på Diskotek Crazy Daisy og give en flaske Vodka Kurant som en form for et optagelsesritual.

- Det er den rigtige historie bag navnet, men det var en anden, vi gav til Fyns Boldspil Union, da vi i sin tid stiftede klubben, og de spurgte til vores navn, griner han.

Der er gratis adgang til de to kampe på Høje Bøge fredag og lørdag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Stadig liv under de høje bøge

Stadig liv under de høje bøge