Viralt valgoverblik: Slutspurt med hasselmus og en konservativ kvajebajer

Hasselmus og kvajebajer er på dagsordenen i valgkampens slutspurt. Arkivfotos.

Viralt valgoverblik: Slutspurt med hasselmus og en konservativ kvajebajer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frem mod valget giver Fyns Amts Avis overblik over KV17-valgkampen på de sociale medier. Denne gang med fokus på den sidste uges slutspurt.

Svendborg: Der bliver udskiftet coverfotos, præsenteret valgmateriale, og postet læserbreve og fotos fra valgmøder i et væk på de sociale medier.

Der er syv dage til kommunalvalget 21. november, og det er tydeligt at mærke på de sociale medier, hvor kandidaterne nogle mere kreative end andre forsøger at få opmærksomhed fra følgerne.

Blandt andre Alternativet, der bryster sig af en kneben valgsejr efter et prøvevalg på Svendborg Gymnasium og Svendborg Lokalliste i ly af aftenmørket har hængt et 15 kvadratmeter stort motorvejsbanner op.

Tip os
Sociale medier er en vigtig platform for kandidaterne til KV17.

Så hvad bliver der diskuteret i ugerne op til valget?

Det giver Fyns Amts Avis dig et overblik frem mod valgdagen den 21. november.

Følg med på fynsamtsavis.dk - og tip os gerne på dako@faa.dk, hvis du falder over statusopdateringer, opslag, videoer eller andet.

Hasselmusbro, nu også for padder
Hasselmusbroen eller faunapassagen på Svendborgmotorvejen. Arkivfoto:

En af de mere iøjnefaldende forslag kom sidste uge fra DF-kandidaten Mikael Stender, der stiller op i Svendborg. Han foreslog i Facebookgruppen SvendborgKV17Debat malerier i fantastiske farver på den såkaldte faunapassagde udført af iderige sjæle fra Sydfyn.

Faunapassagen - eller hasselmusbroen, som Mikael Stender beskrev den - skal derefter fungere som et slags vartegn og indgangsport til Svendborg.

"Man kunne for eksempel skrive velkommen til Svendborg, og tak for besøget på den anden side og samtidig dekorere i fantastiske farver.
Det kunne være flot, hvis 10-året for bygningen af Hasselmusbroen næste år i 2018 blev markeret med de mest fantastiske malerier på begge sider, lavet af iderige sjæle fra Sydfyn...", lød det blandt andet fra DF-kandidaten, der hurtigt fik svar fra Svendborgborgmester Lars Erik Hornemann (V):

"Jeg er ked af at sige det, men, men, men. Vi har prøvet, om vi kunne få lov til at plante et velkommen eller bruge de maritime lys under broen, men Vejdirektoratet har sagt klart nej til alle henvendelser", kommenterede Lars Erik Hornemann (V), hvorefter debatten fortsatte om hasselmus eller ej og selvfølgelig forslaget om udsmykningen.

I den mere bløde - eller rettere røde - del af de sociale medier, kunne S-kandidaten Maria Haladyn tirsdag morgen berette om en glædelig overraskelse fra en af hendes vælgere:

"Kære vælger, 13 smukke røde roser, hvor blev jeg glad for både blomster og teksten på kortet. Jeg lover, at jeg vil kæmpe alt hvad jeg kan. tusind tak."

Og mens S-kandidaten formentlig blev varm om hjertet, så følte en K-kandidat ifølge hendes Facebookopdatering sig "chokeret", og hun måtte mandag efter et debatmøde for unge på Svendborg Gymnasium til lommerne og købe kvajebajere til de lokale partisoldater.

Valgmødet var afholdt af det fælles mediesamarbejde Stem'erne, og der deltog desuden ungdomspolitikerne Johan Emil Rasmussen (DF) og en repræsentant fra SF, der kun er beskrevet ved navn Karl, hvor forskellen på de to partier på 31 sekunder bliver forsøgt kridtet op:

Mens ungdomspolitikerne kom i ilden på gymnastiet, så fik familielistens Jesper Christensen en hånd fra en gammel ven, som er ikke mindre en af Danmarks første rock'n'roll-sangere, kendt fra Four Jacks.

Viralt valgoverblik: Slutspurt med hasselmus og en konservativ kvajebajer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce