Vindmøllesagen på Tåsinge: Nu snurrer vingerne ikke længere


Vindmøllesagen på Tåsinge: Nu snurrer vingerne ikke længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag morgen har Svendborg Kommune konstateret, at de nyopførte vindmøller er standset, og at mølleejerne dermed har valgt at efterkomme et påbud afgivet i fredags.

Tåsinge: De to store, nye vindmøller på det vestlige Tåsinge står stille tidligt tirsdag morgen. Det gør sådan nogle givetvis engang indimellem, men de her møller snurrer ikke, fordi der er slukket for dem.

Dermed har vindmølleejerne Peter Rasmussen og Peter Bay Knudsen valgt at efterkomme det påbud om at sætte møllerne i stå senest mandag, som Svendborg Kommune udstedte fredag.

Det har Rasmus Fristed, afdelingsleder ved Svendborg Kommune, ved selvsyn konstateret tirsdag morgen.

- Vi har givet et påbud, og de har overholdt det, og så er den sådan set ikke længere. Så begynder vi på det langsigtede, siger han.

Det langsigtede består i en undersøgelse af, om møllerne påvirker naturen og miljøet omkring sig. Det, at der ikke er lavet sådan en undersøgelse som en del af arbejdet med lokalplanen for møllerne, gjorde, at både Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet kort før jul erklærede lokalplanen ugyldig.

Svendborg Kommune er ikke enig i nævnenes afgørelser og har bedt om at få sagen genoptaget, men går samtidig i gang med at udarbejde en ny lokalplan og altså også en undersøgelse af møllernes indvirken på omgivelser. Mens det arbejde er i gang, skal møllerne stå stille. Det meddelte kommunen de to mølleejere i form af et påbud med hjemmel i en advokatundersøgelse fredag.

Arbejdet med at undersøge påvirkningen af omgivelserne kommer til at forløbe i to tempi, forklarer Rasmus Fristed.

- Det, der forhindrer vindmøllerne i at køre lige nu, er faktisk ikke, at lokalplanen er væk. Det er der mange, der tror. Men det, der forhindrer dem i at køre lige nu, er, at vi ikke ved, om vi kan lovliggøre det retligt, som det hedder. Det kan vi først, når vi ved, der ikke er en påvirkning af naturområder. Helt formelt fortæller vores miljøadvokater os, at det er, når der ligger en konsekvensvurdering, som det hedder inden for VVM-reglerne.

VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet, og en fuld VVM-redegørelse tager typisk et år til halvandet at udarbejde. Arbejdet med den går i gang allerede nu. Det samme gør konsekvensvurderingen. Rasmus Fristed tør dog ikke give et bud på, hvor lang tid den vil tage at lave, men det er den, der i første omgang kan afgøre, om møllerne kan sættes i gang igen på et tidspunkt, mens arbejdet med den nye lokalplan pågår.

- Når der ligger sådan en, og hvis den viser, at der ikke er nogen påvirkning - og det mener vi er meget sandsynligt, men vi ved det ikke - så må møllerne faktisk starte igen. Og så fortsætter resten, forklarer han.

Og med resten mener han arbejdet med den fulde VVM-redegørelse og en ny lokalplan.

Vindmøllesagen på Tåsinge: Nu snurrer vingerne ikke længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce