Vind 1000 kroner: Tv-kok kårer markedets bedste ret

Claus Holm vurderer på søndag borgernes bedste køkkenkreationer, og han vil ikke have noget imod, hvis der møder en mormor op med en klassisk mormorret. Arkivfoto:

Vind 1000 kroner: Tv-kok kårer markedets bedste ret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborgs tv-kok Claus Holm stiller på søndag op som mundskænk på fødevaremarkedet, hvor han smager på borgernes bedste fortolkning af dejlig mad og giver et kulinarisk gavekort på 1000 kroner til sin favorit, som sagtens kan være en klassisk mormorret.

Claus Holm, du skal på søndag bedømme det, som publikum kommer med på fødevaremarkedet, og kåre den bedste fortolkning af dejlig mad. Men hvad er dejlig mad for dig?

- Det er mad, som er original og veltilberedt og har et tvist af noget, som er en selv. Noget, som er genialt, lavet godt og smager godt. Da jeg tog rundt med tv-programmet "Danmarks bedste livret", fandt jeg virkelig ud af, hvad folk går og laver derhjemme. Det er alt fra verdens bedste marmelade til en gullasch, der bare river sokkerne af dig.

Hvad går du og drømmer om at komme til at smage på søndag?

- Jeg håber, der kommer nogen, der har lavet pickles - nogen, som har syltet radiser eller asparges eller lavet en chutney af rabarber, hvor man bruger noget, som måske har vokset i folks egen baghave. Og så håber jeg også, der kommer en enkelt eller to med en klassisk mormorret. Verden har brug for, at mormor igen kommer ind på scenen.

Hvad er en klassisk mormorret?

- Det kunne være en grydestegt kylling, en god gammeldags gullasch, hakkebøf eller en gang karbonader med stuvede ærter og asparges her i sidste uge af aspargessæsonen.

Skal det slet ikke have et tvist af 2018?

- Det må godt få et tvist, men i denne her verden, hvor vi alle skriger på et tvist, er der nogle gange ikke noget smukkere end gammeldags mormormad. Det skaber tryghed, at man ved, hvad man spiser. I en tid hvor vi skal spise bæredygtige økologiske insekter, der har vandret på en eller anden bestemt ø, må vi ikke glemme mormors sukkerkylling, der bare har stået og snurret.

Hvor god er den almindelige dansker egentlig til at lave dejlig mad?

- Der er nogle få, som siger, de ikke kan, men generelt er vi rigtig gode. Jeg kommer til efteråret med en ny tv-serie, hvor jeg er ude og lave mad med de landmænd, der er med i programmet "Landmand søger kærlighed". De står ved siden af mig og laver mad, og når jeg så går væk, skal de klare sig selv uden opskrift, og de laver alt fra tyndsteg til bearnaise, og de er rigtig gode til det.

Er danskerne blevet bedre til at lave mad?

- Ja, det synes jeg. Danskernes har fået et løft, og de er blevet meget mere bevidste om forskellige trends og mere åbne. De er med på at prøve marokkansk kylling og indisk smørkylling, og de er generelt blevet bedre og meget mere interesserede.

Vind 1000 kroner: Tv-kok kårer markedets bedste ret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce