Efter en intens jagt lykkedes det politiet at fange den ene af to indbrudstyve onsdag aften.

Svendborg: Svendborgs gader udgjorde onsdag aften kulissen om det, der vel godt kan kaldes en vild politijagt.

Ifølge politikommissær Anders Lundegaard fra Fyns Politi startede det hele, da et par betjente blev kaldt til Møllergade og tøjbutikken Hyper klokken 23.20.

- Nogen havde forsøgt at knuse ruden til butikken med en sten, men det var ikke lykkedes, fortæller han.

Mens betjentene afhørte vidner, skete der noget.

- De kunne høre en rude blive knust på Klosterplads, så den ene kollega løb derned, mens den anden tog bilen, siger Anders Lundegaard.

På Klosterplads kunne de to ordenshåndhævere konstatere, at en rude til Bloms Vinhandel var blevet smadret, og de så også to unge mænd løbe derfra.

Den løbestærke af betjentene satte efter, mens den anden tog bilen, og mens de tabte den ene af de to rudeknusere af syne, lykkedes det at løbe den anden op.

Ifølge Anders Lundegaard udspillede det endelige opgør sig i en baggård nær Kvickly i Gerritsgade.

- Den unge mand var ikke indstillet på at lade sig tage til fange, og det kom til tumult, hvor det lykkedes ham at rive sig fri, fortæller han om drengen, som dog ikke kom langt.

- Han løb lige i armene på den anden kollega, som var kommet til i bil, siger Anders Lundegaard.

Der viste sig at være tale om en 16-årig dreng, som er godt kendt af politiet og tidligere i denne uge blev taget med hash på sig.

I baggården fandt politiet byttet, en treliters flaske vodka, og den 16-årige er nu sigtet for indbruddet.

Og medgerningsmanden får næppe heller lov til at dø i synden.

- Vi har en god idé om, hvem han er, så det er kun et spørgsmål om tid, før han bliver anholdt, siger Anders Lundegaard.

Kort: Daniel Kofoed.
  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Både inde og ude: Det flød med hash på Svendborg-værested

Både inde og ude: Det flød med hash på Svendborg-værested

5
Flere unge ryger hash: Markant flere underretninger siden sommer

Flere unge ryger hash: Markant flere underretninger siden sommer

Stort forældremøde om hash