Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Vil have fat i strøgkunderne: Italiensk købmand rykker til midtbyen

Tina og Holger Dyrbye rykker sammen med deres butik, Appetito, tættere på byen, når de midt i april flytter fra Marievej til Tinghusgade. Foto: Katrine Becher Damkjær

Vil have fat i strøgkunderne: Italiensk købmand rykker til midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Delikatesseforretningen Appetito tager konsekvensen af hyppige vejlukninger, en ensretning og en i forvejen ikke optimal placering og rykker fra Marievej til Tinghusgade.

Svendborg: Den har egentlig aldrig ligget godt, og så har diverse udefrakommende omstændigheder gjort livet ekstra surt.

Det er i store træk baggrunden for, at delikatesseforretningen Appetito rykker fra Marievej til Tinghusgade, oplyser Holger Dyrbye, der ejer forretningen sammen med sin hustru, Tina Dyrbye.

Og de har svært ved at tiltrække de såkaldte strøgkunder - altså folk, der tilfældigt kommer forbi og beslutter at kigge ind.

- Ulempen ved Marievej er, at den ligger lidt væk fra det hele. Det betyder, at vi stort set ikke har nogen turister, og det håber vi at få nu. Også selv om vi ikke flytter helt ind i gågaden, fortæller han.

Trods den ikke alt for attraktive placering er det alligevel lykkedes at banke en fornuftig forretning op - men der er et aber dabei.

- Vi har haft meget bøvl med vejen, som tit er lukket på grund af vejarbejde. Den har lige været spærret af i tre uger, og i 2016 lukkede den det meste af december, hvilket kostede halvdelen af juleomsætningen. Nu er den også blevet ensrettet, så man ikke kan dreje til venstre fra Johannes Jørgensens Vej, så det bliver sværere og sværere at drive forretningen, siger Holger Dyrbye.

Ulempen ved Marievej er, at den ligger lidt væk fra det hele. Det betyder, at vi stort set ikke har nogen turister, og det håber vi at få nu. Også selv om vi ikke flytter helt ind i gågaden.
Holger Dyrbye, medindehaver af Appetito

På forsøgsbasis

Så nu skal det være, har parret vedtaget, og faktisk har beslutningen været længe undervejs, fortæller Holger Dyrbye.

Parret åbnede Appetito for 10 år siden efter at have drevet café i Humble, og lokalerne på Marievej blev valgt, fordi lejen var billigere end i midtbyen.

- Det var en form for forsøg, fordi vi ikke vidste, om vi kunne komme til at leve af det, siger Holger Dyrbye.

De første år var da heller ikke lette, og parret måtte derfor have arbejde ved siden af.

- Men de seneste fire-fem år har det været klart, at vi havde en fornuftig forretning, og derfor har vi ledt efter nye lokaler, siger Holger Dyrbye og oplyser, at det er lettere sagt end gjort.

- Vi har har behov for parkeringspladser til kunderne og til os selv, fordi vi har meget mad ud af huset. Desuden vil vi godt kunne lave lune retter, uden at vi skal bruge halve eller hele millioner på faciliteterne, og så er det svært at finde lokaler i midtbyen, siger han.

I Tinghusgade har de imidlertid fundet det hele, og forventningen er, at de slår dørene op midt i april.

- Vi kan ikke sige det mere præcist, for der er en del, der lige skal gøres færdigt, inden vi kan rykke ind, siger Holger Dyrbye.

Vil have fat i strøgkunderne: Italiensk købmand rykker til midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.