Beboere på Thurø forsøger at skaffe 900.000 kroner, så de kan genetablere det gadelys, som politikerne har nedlagt

Vil du lade dine børn cykle her?

Beboerne i Grasten på Thurø siger nej. Siden politikerne i byrådet i 2012 besluttede at slukke lyset mellem Grasten og Thurø by, er trafikken af cyklister stort set indstillet, og nu har beboerne fået nok.

De har mistet tålmodigheden og besluttet sig for selv at forsøge at samle de 900.000 kroner ind, der skal til for at genetablere gadelyset.

- Når vi ikke giver op, er det fordi, vi ikke kan leve uden det lys. Vi tør ikke lade vores børn cykle, og vi ønsker ikke, at Grasten skal ende som en by for stjernekiggere, og ikke kan udvikle sig og tiltrække børnefamilier, siger Marianne Gellert fra den arbejdsgruppe, der kæmper for at få gadelyset tilbage.

Et politisk flertal har sagt ja til at overtage driften af anlægget om tre år, hvis beboerne selv kan finde pengene til et nyt gadelys.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.