Alternativets folketingsmedlem Nikolaj Amstrup savner Svendborg og stiller op til kommunalvalget

Alternativets medlem af Folketinget, 42-årige Nikolaj Amstrup fra Svendborg, er klar til at stille op ved kommunalvalget i Svendborg til næste år.

Det afslørede han efter længere tids tvivl, da den nystiftede partiforening i Svendborg holdt sit første medlemsmøde søndag eftermiddag.

Nikolaj Amstrup har siden november været vikar i Folketinget for den sygemeldte Roger Matthisen, og han er meget glad for arbejdet på Christiansborg, hvor han bliver indtil maj.

- Det er det dejligste job, jeg nogensinde har haft, men jeg kan ikke lide at være i København, siger Nikolaj Amstrup, der savner sin hjemby.

- Jeg savner Svendborgsund og jeg savner min kæreste og mine børn. Og så savner jeg, at folk smiler, når man møder dem på gaden, siger han med adresse til københavnerne.

Hvis Nikolaj Amstrup bliver valgt til byrådet i Svendborg, træder han i sin far Ole Amstrups fodspor. Han sad i byrådet i Svendborg for SF i 80'erne.

Svendborg var en af Alternativets højborge ved Folketingsvalget i juni sidste år, hvor hver 15. vælger satte kryds ud for det nye grønne parti. Hvis støtten fra folketingsvalget på 6,7 procent kan overføres til kommunalvalget, står Alternativet formentlig til at få to af de 29 pladser i Svendborg Byråd.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis mandag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.