Vidner: K slog ofte Ole

Hvad der egentlig skete i lejligheden i Badstuestræde den dag, Ole blev slået, sparket og mishandlet til døde, er efter vidneforklaringerne stadig uklart, fordi de to tiltaltes forklaringer er vidt forskellige. Kriminalteknikerne har på begge de tiltaltes fodtøj fundet dna-spor, der sikkert kan henvises til den dræbte 56-årige.
Foto: Tim K. Jensen

Vidner: K slog ofte Ole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vidner indkaldt i retten i går var ikke i tvivl: Kvinden K slog ofte Ole - og flere ventede bare på, at det ville resultere i den 56-åriges død

Svendborg: Hidsig. Opfarende. Utilregnelig. Voldelig.

Det var ikke noget kønt billede, som vidnerne i går tegnede af den drabtiltalte 39-årige kvinde K ved retten i Svendborg.

- Man kunne have sagt sig selv, at Ole ville blive slået ihjel på et eller andet tidspunkt, for der var så meget vold i det hjem, fortalte en mandlig nabo, der ofte hørte larm fra skænderier og slagsmål fra Oles lejlighed.

- Jeg bad Ole om at smide den kælling ud. Men det turde han ikke. Han var virkelig bange for hende (K, red.), fortalte en af Oles venner og fortsatte:

- Hvis han ikke gjorde, som hun sagde, så fik han bare på tæven.

I alt seks vidner, heriblandt to naboer, to af Oles venner samt to lokale handlende, fortalte om kvindens voldsomme temperament og flere trusler om vold i tiden op til drabet på Ole i januar sidste år.

Både en mandlig og en kvindelig nabo havde oplevet, at K havde smidt Ole ud af sin egen lejlighed, så han måtte sove i opgangen.

- Jeg oplevede K som en meget ustabil, voldelig person. Hun kunne gå helt amok, fortalte den kvindelige nabo.

Ligeledes fortalte flere, at Ole i månederne før sin død tit havde skrammer efter vold.

Skiftende forklaringer

Den mandlige tiltalte, 35-årige S, kom på glatis under sin forklaring tirsdag.

- Det må være flere forklaringer, der er sat sammen, sagde han, da kvindens forsvarer foreholdt ham, hvad han tidligere har fortalt under sine syv afhøringer hos politiet sidste år.

Kort efter anholdelsen forklarede han, at Ole var død efter et pludseligt fald fra en stol. Først ved en senere afhøring fortalte han, at K havde banket den afdøde i flere omgange.

Begge tiltalte nægter sig skyldige i drabstiltalen og har gensidigt peget på hinanden.

K har forklaret, at hun sov, mens S slog på Ole.

S har forklaret, at han kun slog Ole to gange, mens K sparkede talrige gange på den liggende mand.

Faktum er, at den 56-årige mand døde efter omfattende vold. 32 brækkede ribben, en hjerneblødning og blødninger ved nyrerne var bare nogle af hans mange skader.

Tidligere dømt for vold

Begge de tiltalte har domme for vold og S har desuden flere sager om trusler bag sig.

Begge har forklaret, at de i tiden omkring Oles død tog en hel del stærk nervemedicin medicin, dagligt røg hash og desuden drak alkohol.

I dag skal anklagere og forsvarere procedere, hvorefter nævninge og dommere skal afgøre skyldsspørgsmålet.

Vidner: K slog ofte Ole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce