Videoovervågning i Frederiksgade: Kameraer skal skabe tryghed

Det ene af de to nye kameraer, der er sat op i Frederiksgade. Håbet er, at de skaber mere tryghed i nattelivet. Foto: Henrik Nguyen.

Videoovervågning i Frederiksgade: Kameraer skal skabe tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi har sat to nye overvågningskameraer op i Frederiksgade i Svendborg. Årsagen er tidligere uro i gadens natteliv, når timerne bliver mørke og promillerne stiger. Borgmester og politiinspektør håber, kameraerne kan have en præventiv effekt.

Svendborg: To overvågningskameraer er blevet sat op i Frederiksgade i Svendborg.

Ifølge politiinspektør ved Fyns Politi, Johnny Schou, er det valgt på grund af nattelivet, der især i weekenderne giver den gas i gaden.

- Frederiksgade er et sted, hvor mange især unge mennesker går i byen. Og der har været en del uro om aftenen og i weekenderne, siger Johnny Schou og uddyber, at hovedparten godt kan finde ud af at gå i byen.

- Men der er nogle få stykker, som ikke kan opføre sig ordentligt, og derfor er vores forventning, at det kan have en præventiv effekt overfor dem, og på den måde skabe mere tryghed for dem, der er i byen for at have en hyggelig aften, siger han.

Tryghedsskabende kameraer
De to nye overvågningskameraer, der er blevet sat op i Frederiksgade, er to af i alt fem kameraer, som Fyns Politi har fået bevilget. De tre andre er sat op udvalgte steder i Odense.I Frederiksgade sidder det ene overfor beværtningen Venbar, mens det andet sidder på en lygtepæl længere oppe ad gaden på samme side som Craizy Daisy.

Ved indgåelse af Finansloven i november sidste år, blev der sat penge af til flere tryghedsskabende overvågningskameraer. Vurderingen var, at det ville resultere i omkring 100 nye kameraer fordelt i hele landet.

Fyns Politi har søgt om i alt otte kameraer og fået fem bevilget.
Det andet kamera sidder i en lygtepæl længere oppe ad gaden. Foto: Caspar Troest Jørgensen.
Det andet kamera sidder i en lygtepæl længere oppe ad gaden. Foto: Caspar Troest Jørgensen.

Tre kameraer planlagt

Af et referat fra Fyns Politis seneste kredsrådsmøde fremgår det, at politiet i samråd med borgmestrene i de fynske kommuner har søgt om i alt otte såkaldte tryghedskameraer - heraf tre i Svendborg.

Det er det, der nu viser sig i de to overvågningskameraer, der er sat op og tilsluttet i Frederiksgade. Det tredje kamera, som Fyns Politi havde søgt om, skulle have været opsat i P-huset i Hulgade, men da der kun blev bevilget fem ud af de otte søgte, var det et spørgsmål om prioritering, fortæller politiinspektøren.

- Rigspolitiet meddelte os, hvor mange kameraer vi fik, og samtidig pegede de på fem steder, og den prioritering var vi enige i, siger Johnny Schou.

Se, hvor de to kameraer er sat op

Borgmester håber på præventiv effekt

De nye kameraer i samråd med Svendborgs borgmester Bo Hansen (S).

- Det er Fyns Politi, der beslutter, hvor kameraerne skal være henne, men de har selvfølgelig spurgt mig, om vi som kommune kunne se, at det kunne være acceptabelt, at de kunne være på de udpegede steder, siger Bo Hansen.

Hvorfor synes du, Frederiksgade er et passende sted?

- Først og fremmest fordi Fyns Politi vurderer, at de her tryghedsskabende kameraer kunne give mening i Frederiksgade. Det er den ene del af det. Den anden del er, at hvor der er fest og farver og unge mennesker og alkohol, der er der jo en gang i mellem også nogle rigtig kedelige voldssager, og hvis sådan et kamera også kan være med til at opklare de alvorligste sager, så synes jeg, at det skal vi være med til, siger han.

Har I som kommune været gode nok til at oplyse om, at der kommer overvågning på en af Svendborgs gader?

- Det er jo sådan set det, vi gør nu. Altså de er jo lige kommet op, og vi har aftalt, at vi vil fortælle, at nu sker det, og det vil vi gerne gøre så højlydt, at vi også håber, at det har en præventiv virkning, så man tænker sig om en ekstra gang, inden man gør noget dumt, siger Bo Hansen.

Videoovervågning i Frederiksgade: Kameraer skal skabe tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce