Den ene fællessang afledte den anden, da der torsdag var påskefrokost for beboere, pårørende og andre tilknyttet Plejecentret Bryghuset.

Kender du sange?

Humøret var tårn højt mellem alle festdeltagerne, da Plejecentret Bryghuset holdt sin årlige påskefrokost. I år med Bregninge Mølle som festsal.

75 årige Kristian Søkrog er til daglig del af Bryghusets herregruppe ’Olsen Banden’, der har Marianne Egedal som aktivitetsleder.

Ifølge hende er det ikke tilfældigt, at man denne torsdag finder så mange festklædte mennesker i den 300 år gamle mølle på Tåsinge.

- De er kommet her med deres familier, dengang de selv havde mulighed for at komme rundt på Sydfyn. Når vi skal ud af huset, gør vi meget ud af, at borgerne er med til at bestemme, hvor vi skal hen, fortæller hun og uddyber:

- Vores motto er, at vi er et levende sted for levende mennesker. Vi som personale kan sætte de rammer, det med alderen kan være svært for nogen selv at sætte. Målet er derefter, at vi i fællesskab fylder rammerne ud, siger hun.

For Kristian Søkrog er det netop det, der får ham til at føle sig godt tilpas og værdigt behandlet.

- Se bare de fine navneskilte man har lavet i dagscentret. Det bliver klippet ud i pap for os, hvor vi skal sidde, siger han glad og viser sit navneskilt med grønne sommerfugle frem.

Ved siden af navneskiltet står en fin pose med farvestrålende chokoladeæg. En pose, som deltagere til dagens festligheder også står bag.

For Marianne Egedal er det vigtigt, at de ældre får indhold i livet, som de kan berette om til deres pårørende.

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.