Paraplyer stod linet op i kø foran et lille rødt telt på Torvet i Svendborg, da de sidste underskrifter mod regionens spareplan skulle sættes. Omkring 1500 svendborggensere fandt frem.

Målet for initiativtager Andreas Møller, da han gik i gang med at samle underskrifter ind til bevarelsen af fødeafdeling og akut-modtagelse, var 10.000.

Målet nåede han fredag. I dag skrev knap 1500 borgere fra Sydfyn under, da han sammen med fødeafdelingens jordemødre og resten af styregruppen bag borgereventyret samlede de sidste underskrifter ind på Torvet i Svendborg.

Regnen silede ned. Men udsigten til jordemoder kaffe og kage fik de mange borgere til blandt ost, fisk og forårsblomster i alverden farver at sætte deres underskrifter.

Andreas Møller så imidlertid ud til at have glemt regnen. I et væk hev han med stor entusiasme den ene svendborggenser efter den anden ind i det lille røde telt.

- Har du nu husket at skrive under?, råbte han efter en dame, der med favnen fuld af forårsblomster og en paraply hurtigt bevægede sig væk fra tovet mod tørvejr.

I sin hast stoppede hun op med et overrasket blik og bekendtgjorde, at det havde hun faktisk ikke. Men tanken om tørvejr blev hurtigt skiftet ud med kuglepen og papir.

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.

Mere om emnet

Se alle
3
Folkemøde mod lukning af fødegang

Folkemøde mod lukning af fødegang

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Sundhedsplejerske imod spareforslag

Sundhedsplejerske imod spareforslag