7.B på Vestermarkskolen i Vester Skerninge lavede landets bedste skoleavis

V.Skerninge: Vinderen af den landsdækkende konkurrence Nyhedsugen - også kaldt Avisen i Undervisningen - kommer fra Svendborg Kommune.

"Vestermarken - Vi sporer den gode historie" er navnet på avisen, som 7.B på Vestermarkskolen i Vester Skerninge har lavet til konkurrencen, og som nu bliver kåret som landets bedste skoleavis i kategorien 6-7. klasser.

Formand for dommerkomitéen, tv-vært og foredragsholder Emil Thorup, siger om skoleavisen fra Sydfyn:

- Avisen Vestermarken rammer sin målgruppe uden at kigge andre over skuldrene. Klassen har med deres eget udtryk formået at skabe et originalt univers for deres læsere. De har arbejdet bevidst og dygtigt med både billeder og tekst - hele tiden ud fra optimistiske og konstruktive vinkler.

På torsdag tager 7.B og deres klasselærer Pernille Larsen et smut til København. Her skal de hyldes med taler og panderkager på Københavns Rådhus, ligesom de modtager en check på 25.000 kroner for sejren.

Over 900 skoleklasser fra hele landet har deltaget i Nyhedsugen. Udover Vestermarkskolen bliver også Lillerød Skole i Allerød belønnet, da den vandt i kategorien 8.-10. klasser.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.