Vester Skerninge Friskole får Friluftsrådets grønne flag: En anerkendelse af skolens miljøprofil

Vester Skerninge Friskole får torsdag overrakt Friluftsrådets Grønne Flag for anden gang. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Vester Skerninge Friskole får Friluftsrådets grønne flag: En anerkendelse af skolens miljøprofil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag får Vester Skerninge Friskole - nok engang - overrakt Friluftsrådets Grønne Flag. Skolen anerkendes for at sine miljøtiltag.

Vester Skerninge: Friskolen i Vester Skerninge er en grøn en af slagsen og har siden 2016 haft lov til at flage med Friluftsrådets Grønne Flag, som er det synlige bevis på, at miljø og natur indgår i børnenes undervisning, og at skolen har oprettet et miljøråd.

Torsdag får skolen et nyt grønt flag til samlingen overrakt af byens borgmester Bo Hansen (S). Flaget er en anerkendelse af skolens arbejde i løbet af det foregående år under temaet "Vand".

Her har eleverne blandt andet regnet på, hvor meget vand en dryppende hane spilder på et år, hvis den drypper et dryp pr. sekund, ligesom friskoleeleverne har både sparet på vandet og undersøgt dets betydning for deres hverdag ved at lukke for vandet på skolen en hel dag.

Tiltag, som gjorde indtryk på både lærere og elever, beretter skoleleder Jens Fabricius Hansen.

- Vi havde hældt et dagsforbrug af vand op i nogle murerbaljer ude i skolegården for at vise, hvor meget vand der var tale om. Det var virkelig en øjenåbner for alle, at det var så meget, fortæller han.

Udover at inddrage miljø og natur i undervisningen har skolen i løbet af året skiftet de sidste gamle toiletter ud med nye og mere vandbesparende modeller, mens eleverne på imponerende vis har indsamlet 70.000 kroner til rent drikkevand i Malawi.

Hører med til dannelsen

Vester Skerninge Friskole har længe haft en grøn profil - også inden den fik Friluftsrådets grønne flag, fortæller skolelederen.

- Mange år før det har vi haft en grøn læseplan og har gjort meget i træplantning på vores grund og lavet skolehaver. Vi har solceller og er selvforsynende med strøm. For hvis der er noget, som giver mening, er det bæredygtighed. Vi har et udtryk, som hedder, at man ikke skal lave skidt i egen rede, og man skal slet ikke save den gren over, som reden sidder på, men det er jo det, vi er i gang med på kloden, siger Jens Fabricius Hansen.

- Det hører med til en dannelsesproces i en grundskole, mener vi.

Derfor er han også glad for at være en del af Friluftsrådets undervisningsprogram.

- Det er et flot koncept, og det giver så meget mening, at der er nogle ting, vi skal leve op til og skal opfylde og dokumentere, siger han.

Det er torsdag morgen, at borgmesteren overrækker det nye flag til skolen, der derfor har rykket morgensangen til klokken 9. Her samles alle omkring flagstangen til sang, små taler og flaghejsningen med Bo Hansen.

Vester Skerninge Friskole får Friluftsrådets grønne flag: En anerkendelse af skolens miljøprofil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce