Verdens største pendul bliver mindre end ventet

I november 2016 foretog foreningen Det svinger en pendultest på Lindø for at komme et skridt nærmere drømmen om at bygge verdens største pendul i Svendborg. Foto: Kim Rune

Verdens største pendul bliver mindre end ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ideen om at Svendborg skal have verdens største udendørs pendul på Centrumpladsen lever endnu. Men helt så stort som man i første omgang havde planlagt det, bliver det ikke, afslører foreningen bag.

Svendborg: Byen skal have et udendørs pendul. Det største i verden.

Det er foreningen Det Svingers erklærede mål. Men 67 meter højt - som planen i første omgang var - bliver det altså ikke, fortæller bestyrelsesmedlem Poul Vase.

- Vi blev nok lidt forskrækket af vores egen skygge, fortæller han, da foreningen fik visualiseret for sig, hvorledes et 67 meter højt pendul ville tage sig ud på Centrumpladsen.

Det er simpelthen for højt, har man erkendt, og målet er nu, at pendulet skal være 40 meter højt - dog stadig med en kuglediameter på 1,4 meter.

- Med de 67 meter ville det nærmest være noget, der skæmmede byens profil, så vi har skåret ned på højden, så det passer godt ind i byens proportioner. Æstetikken er en vigtig faktor, fortæller Poul Vase med henvisning til en bestyrelsesbeslutning i november, hvor højden blev sat ned.

Klar til landsstævnet

Målet er, at verdens største udendørs pendul skal stå klart - og svinge uafbrudt minimum 200 dage om året - når DGI Landsstævnet bliver afholdt i Svendborg i 2021.

Der er dog et stykke vej endnu, før penduldrømmen bliver til virkelighed.

I november 2016 lavede foreningen en pendultest på Lindøværftet og er altså siden blevet enige om at sænke højden.

Men der er andre udfordringer, for dels "mangler vi i høj grad penge", fortæller Poul Vase, "og så mangler vi teknisk know how", siger han.

- Og så vil vi gerne have fornyet den politiske opbakning, efter vi i november fik en ny sammensætning af politikere i byrådet, siger Poul vase, der er en af idemændene bag pendulet, der efterhånden har været længe undervejs.

Verdens største pendul bliver mindre end ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce