Der skal findes en ny formand, når Venstre i Svendborg holder generalforsamling onsdag aften. Den nuværende formand, Poul Weber, har meddelt, at han træder ned. Han afslører samtidig, at det ikke bliver noget problem at finde en afløser. Tre andre bestyrelsesmedlemmer stopper også.

Svendborg: Ingen kan just beskylde Poul Weber for ikke at have gjort en indsats for partiet Venstre, som han har repræsenteret gennem en lille menneskealder. Det lange cv tæller både en post i den gamle Egebjerg Kommunes kommunalbestyrelse og en plads i amtsrådet (2002-2005), ligesom han har nået at være amtsborgmester og medlem af regionsrådet. For to år siden gik han så ind og tog en tørn som formand for partiforeningen i Svendborg.

Jeg var ikke træt af politik, men mæt og stoppede derfor og havde ingen intentioner om at være med mere andet end som menigt medlem.Poul Weber, formand for Venstre i Svendborg.

Formandstjansen viser sig at blive den sidste i denne omgang for hr. Weber, der forud for onsdagens generalforsamling har meddelt, at han stopper i virket.

- Det er noget tid siden, jeg har meldt det ud til medlemmerne, siger Poul Weber, hvis dåbsattest efterhånden siger 68 år.

Han forklarer, at det hele tiden har ligget i kortene, at der skulle findes en ny formand efter valget, og at stoppet sker udramatisk.

- Da jeg stoppede med at være politisk aktiv i 2009, havde jeg været med i 28 år i træk. Dér kunne jeg mærke, at jeg var mæt. Jeg var ikke træt af politik, men mæt og stoppede derfor og havde ingen intentioner om at være med mere andet end som menigt medlem, fortæller han.

- Men så blev jeg opfordret til at tage et træk mere som formand og tog derfor to år til. Jeg sagde også, at når vi kom om på den anden side af valget, skulle der findes en ny.

Kandidater klar i kulissen

Hvem skal så overtage for Poul Weber? Ja, det spørgsmål er endnu uvist, og hovedpersonen vil på nuværende tidspunkt ikke afsløre hvilke navne, der kunne være i spil.

- Der er kandidater, men hvem det er, ved vi ikke før selve generalforsamlingen, siger han.

Det bliver dog ingen udfordring at finde en afløser, mener formanden.

- Det gør det ikke. Heller ikke til bestyrelsen, hvor der er et par udskiftninger på vej. Jeg forventer ikke, at vi får nogle problemer med at få valgt en ny, god bestyrelse. Der står gode kandidater klar i kulissen, siger han.

Udover Poul Weber har tre bestyrelsesmedlemmer bebudet, at de ikke modtager genvalg. Der er tale om Leif Alken, Susanne Boye Roost og næstformand Jacob Davidsen.

Poul Weber kalder den relativt store udskiftning for naturlig og fastslår, at det ikke er en konsekvens af sidste års kommunalvalg, hvor Venstre ikke ligefrem stod tilbage som sejrherre. At generationsskiftet sker nu, er imidlertid fin timing, medgiver han.

- Nu er vi nogle, der har været med i valgkampen og brugt meget energi på det, så det er det helt rigtige tidspunkt, at der kommer nye kræfter ind og sikrer partiet. Det er faktisk lige efter bogen.

Ny spidskandidat?

En af den nye bestyrelses opgaver bliver at finde en ny spidskandidat for partiet. Det er således allerede meldt ud, at Lars Erik Hornemann ikke ønsker at være det til næste valg.

Det bliver bare ikke på generalforsamlingen onsdag, at denne findes, forklarer Poul Weber.

- Nu er det ikke mig, der skal bestemme, men det vil være helt naturligt, at man bruger det næste års tid at diskutere i medlemskredsen, hvad der skal ske. Og når vi kommer til næste års generalforsamling, have et opstillingsmøde, så har vedkommende god tid til at blive kørt i stilling, siger han.

- Og i stedet for at bruge alle vores kræfter på at finde en ny mand skal vi bruge dem på at komme godt i gang i den nye kommunalbestyrelse, tilføjer den snart forhenværende formand.

Det er onsdag klokken 19.15 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, at Venstre holder generalforsamling.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.