Varme hænder for millioner på vej til Svendborg

Hvordan de seks millioner kroner skal gøre godt i Svendborg Kommunes ældrepleje ligger ikke fast endnu, men Hanne Klit (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget, ser gerne, at de bidrager til at bekæmpe ensomhed blandt ældre, som kommunen allerede arbejder med. Arkivfoto: Martin Ravn

Varme hænder for millioner på vej til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til foråret lander seks millioner kroner hos Svendborg Kommune. Pengene er en bid af den halve milliard, som regeringen og Dansk Folkeparti på finansloven har afsat til flere varme hænder i ældreplejen.

Opdateret med kommentar fra Kirsten Vie Madsen, ældrechef i Svendborg Kommune.

Svendborg: Hvor mange varme hænder kan man få for seks millioner kroner? Det tør Hanne Klit (S) ikke sætte tal på.

Men hun vil hjertens gerne glæde sig over meldingen om, at Svendborg Kommune får seks millioner kroner til at netop flere varme hænder i ældreplejen.

- Det er jeg da super glad for, lyder hendes umiddelbare reaktion på regeringens og Dansk Folkepartis fordeling af en halv milliard ekstra om året afsat på finansloven til de eftertragtede hænder på ældreområdet.

- Det er jo virkelig den der helt borgernære omsorg og pleje på et sted, hvor medarbejderne løber rigtig stærkt, det handler om. Derfor er det fantastisk, at der kommer midler til at kunne gøre det bedre. Der bliver flere og flere ældre mennesker, og i takt med det også mange, som har meget komplekse sygdomme og sygdomsforløb, siger Hanne Klit.

Den halve milliard afsat til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og i friplejeboliger er blevet fordelt efter udligningssystemets demografiske nøgle vedrørende ældre, og kommunerne får pengene til udbetaling i løbet af foråret.

Det vil være op til kommunerne selv at beslutte, hvor i ældreplejen pengene skal gøre godt, så Social- og Sundhedsudvalget tager nu hul på drøftelserne om den økonomiske varmepude. Hvor de ender kan Hanne Klit ikke sige noget om endnu, men hun har selv et håb.

- Vi har tidligere på ældreområdet været optaget af ensomme ældre og den nære omsorg, så det er da noget af det, jeg godt kunne forestille mig, vi skal drøfte, om vi kan blive enige om at placere nogle af pengene, siger hun.

Kirsten Vie Madsen, ældrechef i Svendborg Kommune, hæfter sig ved, at pengene er øremærket til bedre bemanding på ældreområdet.

Derfor ser hun umiddelbart to overordnede måder at fordele pengene.

- I Svendborg Kommune kører vi efter en tildelingsmodel, hvor plejecentrene får en pose penge alt efter antallet af boliger, og så prioriterer man lokalt, hvordan pengene bedst bruges. Den model vil vi også bruge her. Og inden for hjemmeplejen kan vi give flere ydelse eller mere tid til ydelserne, forklarer hun.

- Det hele handler om bedre livskvalitet for borgerne. Det er det, vi skal understøtte med de her penge, siger Kirsten Vie Madsen.

Varme hænder for millioner på vej til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce