Var bagud med anbringelser


Var bagud med anbringelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborgs storm af børneanbringelser skyldes ifølge forvaltningen et "betydeligt efterslæb"

SVENDBORG: Et "betydeligt efterslæb" på indsatsen over for udsatte børn og unge er skyld i eksplosionen i udgifterne på familieområdet.

Det fortæller en række svar på årsagerne til det merforbrug på anslået 20,2 millioner kroner, som familieafdelingen står til at overskride budgettet for 2008 med.

Svarene til politikerne, som Stiftstidende har fået adgang til, viser, at det ikke er tilflyttede familier, men derimod "gamle og kendte" familier, som sagsbehandlerne i den nye kommune har været nødt til at sætte ekstra ind over for.

Det skriver afdelingschef Anders Skare fra familieafdelingen til politikerne.

Han nævner, at bestemte områder i kommunen har haft særlig store behov for indsatser med at fjerne børn fra forældrene eller sætte ekstra støtte på i hjemmet.

Hømarksskolen og Nordre Skoles distrikter skiller sig ud med flere foranstaltninger end de øvrige skolers distrikter.

- Herudover er der også i forhold til Lundby Skole, Stenstrup Skole og skoledistrikterne i tidligere Gudme behov for at iværksætte mange nye foranstaltninger, skriver Anders Skare.

Uvist effekt på børnene

Fungerende børn- og ungedirektør Erik Meldgård Bendorf forklarer efterslæbet på området med, at familieafdelingen har været hårdt ramt - først kommunalreformen, siden medarbejdermangel.

- Vi havde svært ved at fastholde og rekruttere - og først nu er vi fuldt bemandet. Det slår igennem i forhold til den kapacitet, afdelingen har, forklarer han.

-Hvordan har det påvirket børnene?

- Det er umuligt at sige, hvilken effekt det har haft for børnene, andet end at det har givet længere sagsbehandling, fortæller Erik Meldgård Bendorf.

- Jeg tør ikke gisne om konsekvenserne.

Tidligere Gudme

Hos Socialdemokraterne og SF bemærker man især, at tidligere Gudme kommune er nævnt som steder med efterslæb.

- Gudme afviger, bemærker SF's Masoum Moradi og gætter selv på årsagen:

- Måske har man ikke haft den faglighed, som kommunalreformen jo også skulle skaffe, mener han.

Curt Sørensen (S) har også flere spørgsmål på vej:

- Vi skal have kigget på, om der har været skubbet sager i forventning om, at det må det store fællesskab tage sig af, mener han.

En sådan undersøgelse interesserer ikke udvalgsformand Lise-Lotte Tilsted (V).

- Egebjerg og Svendborg bliver også nævnt med efterslæb. Jeg vil ikke pege fingre bagudrettet, fortæller hun.

- For mig er det ikke afgørende, hvor underretningerne kommer fra, men i stedet at der bliver handlet på dem, mener hun og peger på, at der er ikke er tal på antallet af sager fra distrikterne.

Politikerne har startet en forvaltningsrevision, der skal kulegrave børn- og ungeafdelingen for at finde besparelser - og dermed undgå det truende millionunderskud.

Var bagud med anbringelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce