Ny indretning af slotshaven på Valdemars Slot betyder, at der må lukkes 13.000 gæster ind, og det åbner mulighederne for at få et internationalt topnavn til Tåsinge.

Tåsinge: Den nye indretning af slotshaven ved Valdemars Slot betyder, at kapaciteten til fredagens koncert med Kim Larsen og Kjukken var sat i vejret fra 5000 til 7000.

Men faktisk har brandmyndighederne givet en tilladelse til, at der kan lukkes 13.000 koncertgæster ind i den store have ved slotssøen. Det er kun de trafikale forhold på de små veje ned gennem Troense til slottet, der indtil videre har bremset en invasion i den størrelsesorden, og det problem arbejdes der på at løse.

De næste navne

Der er arrangeret endnu to dobbeltkoncerter på Valdemars Slot i denne sommersæson.Fredag den 11. august står Gnags på scenen i slotshaven sammen med Michael Falch og Poul Krebs, der turnerer sammen på scenen.

Fredag den 25. august kommer Rasmus Seebach til Tåsinge sammen med Noah, der er kendt fra "Alt er forbi" og "Over byen".

Direktør og slotsforvalter på Valdemars Slot, Frits Thorarinsson, fortæller, at der er en plan om at udnytte den nye kapacitet ved at køre koncertgæster i shuttlebusser fra en parkeringsmark i Bregninge til slottet.

- Kommer der et navn til Danmark, som passer til vores pengepung, så er det ikke uinteressant for os, men nu skal vi først bevise, at vi kan afvikle en koncert med 7000, siger slottes direktør, der samtidig understreger, at det er GOG og koncertbureauet Culture Club, der står for at finde navne til koncerterne.

Bevare unikke rammer

Hans Thomsen, direktør i Culture Club, vil også se Valdemars Slot i funktion med 7000 gæster, før han for alvor begynder at tænke endnu større.

- Jeg er glad for, at vi har fået en tilladelse fra brandmyndighederne, men lige nu er jeg ikke klar til at begynde at tænke på en koncert med 13.000 mennesker. Når vi har plads til 7-8000 gæster, kan vi også tænke internationalt, og det er vi allerede begyndt at gøre, men nu vil jeg først se det i funktion, siger han inden koncerten med Kim Larsen fredag aften.

Hans Thomsen forklarer, at det er vigtigt, at folk får en ordentligt oplevelse, så de har lyst til at komme igen.

- Det må ikke blive til en mark, hvor folk føler, at de står i en stor flok, for det ødelægger de unikke rammer, vi har på Valdemars Slot. Jeg synes, det er fantastisk, at vi kan lave en koncert med 7000 gæster, hvor halvdelen kan sidde ned, siger Culture Club-direktøren.

På dybt vand

Frits Thorarinsson så gerne et stort internationalt navn på scenen på Valdemars Slot, men han understreger også, at slottet på ingen måde ønsker at kaste sig ud på dybt vand, hvis det er til at undgå. Det er imod slottets strategi.

- Det er ikke afgørende for os, om der kommer 5000 eller 13.000, men det er meget vigtigt, at oplevelsen er rigtigt. Det nytter ikke, at vi har en stor koncert, som vi ikke kan magte, så folk ikke kommer igen i de næste tre år, siger slotsdirektøren.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
13
Se billederne: 7000 sang med Larsen på slottet

Se billederne: 7000 sang med Larsen på slottet