Værft-direktør ved Thurøbund går i vrede

Bjerne Sørensen er bekymret for yachtværftets fremtid. "Når kunderne forsvinder uden for vor dør, hvor skal ordrerne så komme fra", siger den afgående direktør.
Foto: Tim K. Jensen

Værft-direktør ved Thurøbund går i vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktøren for Thurøbund Yachtværft Bjerne Sørensen har sagt op i protest mod den nye ejerkreds, som jager kunderne væk fra lystbådehavnen

Thurø: Direktøren for Thurøbund Yachtværft gennem 19 år, Bjerne Sørensen, har netop opsagt sin stilling.

Forleden meddelte han sin bestyrelse, at han stopper pr. 1. juli 2010. De tyve ansatte blev orienteret om beslutningen på et møde på arbejdspladsen tirsdag.

Årsagen angives som klar mistillid til den nye ejerkreds fra Thurøbund Marina, som har overtaget de bygninger og den grund, som yachtværftet ligger på, og desuden lystbådehavnen med fordoblede pladspriser til følge.

- Beslutningen er truffet i protest, ja. Den nye investorkreds’ etik og moral passer ikke med mit temperament. Det gør ondt at se, at gode, gamle kunder siger nej til bådpladserne i lystbådehavnen på grund af de kraftige prisstigninger, siger Bjerne Sørensen.

For Thurøbund Yachtværft har ejerskiftet allerede nu kostet kunder. Med færre skibe i havnen bliver der færre opgaver til de ansatte.

- Under halvdelen af de 150 brugere i havnen har sagt ja til at blive. Og når kunderne forsvinder uden for vor dør, hvor skal ordrerne så komme fra. Den ulykkelige situation kan selvfølgelig mærkes på værftet, og jeg vil gerne med min opsigelse demonstrere, at jeg står sammen med både kunder og ansatte, siger Bjerne Sørensen.

Direktøren for Thurøbund Yachtværft er 50 år og har ikke umiddelbart noget job at fokusere på.

Han har over for sin bestyrelse skitseret forskellige løsningsmodeller for fremtiden, men dem ønsker han ikke at kommentere offentligt.

Det omstridte og udskældte ejerskifte ved Thurøbund blev en kendsgerning dette forår.

Her overtog en større investorkreds under navnet Thurøbund Marina lystbådehavnen samt de bygninger og den grund, hvorpå Thurøbund Yachtværft befinder sig.

Købsprisen skulle ligge omkring 40 millioner kroner.

Også en kraftig politisk reaktion synes at være på vej.

I hvert fald den socialdemokratiske gruppeformand i byrådet, Curt Sørensen, er ikke imponeret af den nye investorkreds.

Han har selv haft båd liggende i Thurøbund Lystbådehavn.

- Først oplevede vi, at investorkredsen skræmte kunderne i havnen væk, og nu åbenbart også direktøren for Thurøbund Yachtværft. Den tillid, som er opbygget gennem årtier på stedet, har investorkredsen sat over styr over en nat, siger Curt Sørensen.

Hvis de nye investorer måtte drømme om at få ændret lokalplanen, så privat udstykning bliver mulig, vil de møde hård politisk modstand, varsler Curt Sørensen.

- Alle gør sig jo tanker om den bagvedliggende årsag til, at udviklingen går den vej, hønsene skraber, men ligger det i deres forventninger, at det bliver muligt at lave noget andet ved Thurøbund end i dag, så gør de regning uden vært, siger Curt Sørensen.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra bestyrelsesformand Jens Erik Karlskov Jensen, Thurøbund Marina.

Værft-direktør ved Thurøbund går i vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce