Svendborg Atlet Clubs formand, Allan Tang Jespersen, er fortørnet over, at Dansk Vægtløftnings-Forbund mistænker hans vægtløfter for dopingmisbrug

- Det er lige før, det er injurier, de kan blive nødt til at æde.

Sådan siger formand i Svendborg Atlet Club, Allan Tang Jespersen, efter det er kommet frem, at Dansk Vægtløftnings-Forbund vil afholde en af hans vægtløftere fra at konkurrere i et stævne i weekenden, fordi de mistænker løfteren for dopingbrug.

Vægtløfteren er ikke blevet testet positiv, hvorfor Allan Tang Jespersen er utilfreds med, at forbundet kaster mistanke over ham, klubben og udøveren på den måde.

- Det er nærmest barnligt det, der bliver sagt. Navnligt, når der foreligger en negativ dopingkontrol fra Anti Doping Danmark på den pågældende vægtløfter. Og i Danmark plejer det at være sådan, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, siger formanden, der nu overvejer at klage over forbundets udtalelser til Danmarks Idrætsforbund.

I Dansk Vægtløftningsforbund forholder formand Erling Johansen sig rolig. Hvis Allan Tang Jespersen vil klage, kan han bare gøre det, siger forbundsformanden, der gør det klart, at han ikke har sagt noget injurierende.

- Jeg har ikke direkte sagt, at Allan gør noget ulovligt. Jeg har sagt, at det ser ud som om, siger Erling Johansen.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Vægtløftere vinder appelsag: Mistillid til formand

Vægtløftere vinder appelsag: Mistillid til formand

Svendborg-vægtløftere må blive hjemme

Svendborg-vægtløftere må blive hjemme

Forbund vil bremse Svendborg-vægtløftere

Forbund vil bremse Svendborg-vægtløftere