Svendborg Atlet Club vinder appelsag hos Danmarks Idrætsforbund. Udenlandske medlemmer må igen stille op til stævner.

Det er igen tilladt for Svendborg Atlet Clubs tre armenske drenge at deltage i vægtløftsstævner uden accept fra hjemlandets vægtløfterforbund.

Det har Danmarks Idrætsforbund netop afgjort i en appelsag mellem Svendborg Atlet Clubs formand, Allan Tang Jespersen, og Dansk Vægtløftningsforbund (DVF).

- Det er da altid rart at få ret, særligt når man har det ubetinget, fortæller Allan Tang Jespersen.

Juridisk sekretær i Danmarks Idrætsforbund (DIF) Mads Boesen har ingen kommentarer til selve afgørelsen, men bekræfter at afgørelsen er faldet ud til fordel for Svendborg Atlet Club.

- Jeg kan bekræfte, at appelinstansen har afsagt kendelse i sagen, og at der er givet Svendborg Atlet Club medhold i sagen. Herudover udtaler appelinstansen sig ikke yderligere om de afsagte kendelser, fortæller Mads Boesen.

Kendelsen

I DIFs kendelse står, at "DVF fremadrettet er afskåret fra at stille krav om fremlæggelse af accept fra det armenske vægtløftningsforbund forud for deltagelse i stævner", og at "DVFs afgørelse derfor i det hele er ugyldig".

Selv om appelsagen giver Svendborg Atlet Club medhold, er det stadig en frustreret formand, der står tilbage.

- Jeg er både glad og rasende. Jeg er ked af, at vi har en formand, der i den grad har mistet sin dømmekraft, fortæller Allan Tang Jespersen.

- Formanden må gå

sportAllan Tang Jespersen har efter sagen ikke længere tillid til formand for DVF, Erling Johansen.

- Jeg mener ikke, vi kan have en formand, der i den grad er så dårlig til at bedømme en situation, som han har været. Der er masser af skandaler i forbundet, og der er kun én, der er ansvarlig for sådan en kritisk situation, og det er formanden, fortæller Allan Tang Jespersen.

Den 19. april får drengene lov til at komme i aktion for klubben ved danmarks- mesterskaberne for begyndere.

Formand for Dansk Vægtløftningsforbund Erling Johansen ønsker ikke at kommentere hverken DIFs kendelse eller den mistillid, Allan Tang Jespersen har rejst til ham.

Læs mere i Fyns Amts Avis tirsdag.

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.

Mere om emnet

Se alle
Svendborg-vægtløftere må blive hjemme

Svendborg-vægtløftere må blive hjemme

Forbund vil bremse Svendborg-vægtløftere

Forbund vil bremse Svendborg-vægtløftere

Vægtløftningsformand vil klage over forbund

Vægtløftningsformand vil klage over forbund