Sommerens VM i starbåd fik adskillige stjerner fra de mange udenlandske deltagere og var samtidig med til at skabe fynsk vækst for 3,6 mio. kr. Det viser en frisk undersøgelse fra Sport Event Fyn.

Troense: Troense viste sig for alvor at tage kegler, da byen i juli måned tog konkurrencen op med de helt store sejlsportsmekkaer rundt om i verden. Rio, Melbourne, Auckland og de andre har således ikke meget, de kan lære den lille sydfynske by. Det står klart, når man ser den evaluering Sport Event Fyn i forlængelse af verdensmesterskabet har foretaget blandt deltagere.

Vi glæder os naturligvis også over, at eventen har smittet positivt af på de næringsdrivende i både Svendborg og Troense.

Lars Erik Hornemann, borgmester

Det skriver Sport Event Fyn i en pressemeddelelse.

Såvel vindere som tabere i Lunkebugten var yderst tilfredse med det fynske set-up omkring konkurrencerne, og hele 98 procent tilkendegav, at de havde haft en god eller meget god oplevelse.

- Vi er rigtig stolte af, at sejlere fra hele kloden er taget hjem med så god en oplevelse af det sydfynske sejlfarvand og vores evne som vært for et verdensmesterskab som det her. Vi glæder os naturligvis også over, at eventen har smittet positivt af på de næringsdrivende i både Svendborg og Troense", siger borgmester Lars Erik Hornemann i pressemeddelelsen.

160 glade ambassadører fra 13 forskellige lande var da heller ikke det eneste, Fyn fik ud af værtskabet for starbådsklassens allerbedste denne sommer.

En turismeomsætning på 3,6 mio.kr. er nemlig også tikket ind i løbet af de 10 dage eventen strakte sig over, og det skyldes i høj grad den meget store andel af udenlandske deltagere, som både har boet på de sydfynske hoteller og overnatningssteder samt spist og drukket på Svendborg og Troenses hyggelige spisesteder.

8,6 overnatninger har deltagerne udenøs fra i gennemsnit tilbragt på Fyn, og Sport Event Fyns analyse viser sågar, at halvdelen af sejlerne fik afset tid til også at besøge mere end stævnepladsen og de nære omgivelser, hvor eventen havde sit udgangspunkt.

21 pct. af disse har været en tur omkring i øhavet og besøgt Ærø eller Langeland, mens 14 pct. har haft en afstikker nordpå og besøgt andre steder på Fyn.

Valdemars Slot tæt på verdensmesterskabet race village var en af de mest populære attraktioner. Her fandt mere end halvdelen af de deltagere, der drog på tur, vej til.

Det er ikke kun de mange deltagere ved VM i starbåd, der fik en smagsprøve på det fynske farvand og Troense i forbindelse med eventen.

Hjemme foran fjernsyns- eller pc-skærmen fulgte sejlsportsinteresserede verden over med, når der blev sendt daglige nyheder og videoer ud. Ifølge ICARUS Sports, som producerede og distribuerede indholdet, har klippene fra de dystende både i Troense ramt ikke mindre end 52 broadcasters i 168 forskellige lande med en potentiel rækkevidde til mere end 1 mia. husstande.

Pressemæssigt fik eventen også god synlighed i Danmark. 69 omtaler i landsdækkende og regionale medier blev det til og billeder fra Troense endte bl.a. i vejrudsendelsen, da blæsten var lidt hård og knækkede en del af bådenes master den første dag.

 

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv