V bøjede sig for erhvervspres


V bøjede sig for erhvervspres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsforum Svendborg fik brudt politisk enighed om bilfrit Torvet og Ramsherred i allersidste øjeblik

SVENDBORG: Et bilfrit Torvet og Ramsherred så hurtigt som muligt - enigheden var total i byrådet, indtil kl. 7.32 tirsdag morgen.

Så plingede en mail op på 26 af de 29 byrådsmedlemmers skærme.

Afsenderen var formanden for Erhvervsforum Svendborg (tidl. Svendborg Handelsstandsforening), apoteker Hans Ulrik Schaffalitzky de Muckadell. SF's og Enhedslistens tre medlemmer fik ikke mailen - dem regnede Schaffalitzky ikke med at kunne overbevise.

Tøv lige en kende - sådan var budskabet i mailen.

Og da byrådet samledes otte timer senere for bl.a. at vedtage at gøre Torvet og Ramsherred bilfrit - ja, da havde et flertal i byrådet skiftet mening.

Et flertal på 16 byrådsmedlemmer mente nu, at "den endelige beslutning om Torvet og Ramsherred" skal vente på en analyse af området, som "forventes at foreligge i december 2008". Først derefter skal der træffes en beslutning om de to centrale pladser i Svendborg.

Flot af byrådet

- Det er rigtig flot af byrådet. Det skal det have ros for, siger Hans Ulrik Schaffalitzky de Muckadell.

Det var formanden for Udvalget for Kultur og Plan, Morten S. Petersen (V), der fremlagde forslaget om at udskyde beslutningen om Torvet og Ramsherred. Et forslag, han havde lavet lige før byrådsmødet.

Det udløste en voldsom og ophidset diskussion på byrådsmødet. En vred opposition stillede spørgsmålet: Hvorfor?

- Har det mon noget at gøre med den mail, der tikkede ind kl. 7.32 i morges, spurgte Flemming Madsen (S) retorisk - uden at få svar.

Påfaldende

Den socialdemokratiske gruppeformand, Curt Sørensen, påpeger, at holdningsskiftet hos Venstre i påfaldende grad falder sammen med mailen fra Erhvervsforum.

P-planens forslag om Torvet og Ramsherred som bilfrit blev vedtaget i enighed på et fællesmøde 5. maj for to af byrådets udvalg: Kultur og Plan samt Miljø og Teknik.

Det samme skete, da forslaget blev behandlet i Økonomiudvalget så sent som 20. maj - en uge før byrådsmødet.

Det kom derfor som en bombe - i hvert fald for oppositionen - at Venstres Morten S. Petersen pludselig fremsatte forslaget om at udskyde beslutningen om Torvet og Ramsherred som bilfri.

- Det er decideret uklædeligt igen at opleve sådan et benspænd fra Venstre, når det, der er brug for, er handling, siger Curt Sørensen.

Morten S. Petersen (V) afviser, at hans forslag skyldes henvendelsen fra Schaffalitzky - ja, han mener slet ikke han har fået en sådan mail.

- Mit forslag skyldes et brev fra Erhvervsrådet for et par uger siden. Jeg synes, det er rimeligt først at have en plan for, hvad der skal ske på Torvet og Ramsherred, før vi fjerner bilerne, siger Morten S. Petersen.

V bøjede sig for erhvervspres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce