For to uger siden skrev avisen om en gruppe, der har slået sig ned i venteskuret ved Ærøfærgen. Nu vil udvalg finde et nyt sted til gruppen

Venteskuret på Svendborg Havn lugter stadig af røg, og flaskerne med alkohol klirrer endnu mod hinanden. Blandt ventende til Ærø-færgen benytter gruppen af misbrugere fortsat skuret som værested, og nu vil Curt Sørensen (S), medlem af Social- og Sundhedsudvalget, have udvalget til at finde et nyt sted til gruppen.

- Jeg har bedt om at få det med på næstkommende udvalgsmøde. Sammen med de udsatte borgere skal vi finde en hurtig løsning, så de har et godt sted at være. Jeg synes faktisk ikke, venteskuret er værdigt for dem, siger Curt Sørensen og uddyber:

- Det med at sidde der, fordi man fryser og ikke har andre steder at være, og ydermere være til gene for færgepassagere, der skal af sted mod Ærø, er ikke rart for nogen.

Social- og Sundhedsudvalgets formand, Hanne Ringgaard Møller, mener ligesom Curt Sørensen, at der hurtigst muligt skal findes et nyt og mere permanent sted til misbrugerne. Derfor er hun glad for, at Curt Sørensen tilføjer venteskuret på udvalgets dagsorden.

- Jeg anerkender Curt Sørensens forslag. På det punkt er vi meget enige. Det er klart, at vi skal tage vare på de mest sociale udsatte, vi har i byen, fortæller hun.

Nyt sted findes i byen

Curt Sørensen anslår, at gruppen i venteskuret udgør lige under 20 mand, og hvor den store gruppe skal rykkes hen, ved han endnu ikke. Han håber dog, at de ikke behøver flytte så langt.

- Havnen, med alt hvad der foregår der, er et rart sted at være for alle borgere, også udsatte borgere, siger Curt Sørensen.

Heller ikke udvalgsformanden ønsker at sende gruppen af udsatte borgere for langt væk.

- Jeg kan forstå på dem, at det er vigtigt for dem, at der ikke er for langt til deres alkoholmisbrug. Det er et behov, de har, og det skal vi respektere. Vi skal ikke finde et sted langt ude på landet, men et sted tættere på, siger Hanne Ringgaard Møller.

Flytningen af gruppen handler ikke om at gemme dem væk, forsikrer både udvalgsformanden og Curt Sørensen.

- De er en del af et byliv, så de skal ikke gemmes af vejen i en mørk skov eller på en af øerne. Vi skal finde et sted, der er både værdigt og ordentligt, fortæller Curt Sørensen.

Curt Sørensens forslag om at finde et nyt værested kommer på udvalgets dagsorden onsdag den 6. april.

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.