DF-kandidaten Jette Kjellerup har fået skriftlig advarsel efter mediekritik, men har svaret igen med udmeldelse.

Svendborg: Dansk Folkepartis lokalafdeling i Svendborg har mistet tre medlemmer ovenpå sidste uges generalforsamling, hvor tre kandidater var i kampvalg om posten som næstformand.

Jette Kjellerup, der var DF-kandidat ved valget i november, har valgt at melde sig ud af partiet efter generalforsamlingen, og det samme har hendes mand og hendes datter, oplyser hun.

Den 49-årige byrådskandidat gik på generalforsamlingen efter posten som næstformand, men blev mødt af modstand fra lokalformand Jakob Broegaard, der advarede medlemmerne imod at stemme på hende. Da hun efterfølgende stod frem med kritik i Fyns Amts Avis, faldt hammeren fra partikontoret på Christiansborg, der svarede igen med en skriftlig advarsel.

Den ville Jette Kjellerup ikke tage imod. Hun bad partisekretær Poul Lindholm besvare en række spørgsmål, og da han ikke ønskede at svare, meldte hun sig ud.

- Jeg har blandt andet spurgt ham, hvordan Jakob Broegaard kan slippe af sted med at svine folk til, uden at han får en advarsel, men Lindholm skriver bare, at han har trukket en streg i sandet. Det kan jeg ikke bruge til noget, og derfor har jeg meldt mig ud af den børnehave, siger Jette Kjellerup.

Hun har været medlem af Dansk Folkeparti i omkring tre år og fik 55 personlige stemmer ved valget i november. Trods sin udmeldelse er hun Dansk Folkepartis femtesuppleant til byrådet i resten af denne byrådsperiode.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.